Doi suceveni bănuiți de braconaj cinegetic au ajuns în arestul Poliției Suceava. Potrivit unui comunicat de presă, polițiștii au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi, unul identificat de jandarmi şi celălalt localizat şi reţinut de poliţişti, ambii fiind bănuiţi de comiterea de infracţiuni asociate braconajului cinegetic.

La data de 10 decembrie 2016, un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentul 7 Jandarmi montani din Câmpulung Moldovenesc aflat în zona masivului Rarău, din zona „Izvorului Giumalăului”, a identificat un autoturism, existând suspiciuni că este implicat în comiterea unor fapte de „braconaj cinegetic”.

Ulterior jandarmii au observat două persoane care transportau fiecare câte un rucsac de culoare verde spre autoturismul parcat. Jandarmii au început urmărirea bărbaților, unul dintre aceștia, în vârstă de 38 ani, din Moldovița, fiind reţinut şi predat echipajului de poliţie care a ajuns la faţa locului. Cealaltă persoană a reuşit să fugă, imediat poliţiştii constituind mai multe echipe de căutare.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Arme şi Serviciul Criminalistic, care, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc au efectuat cercetarea locului faptei ocazie cu care au fost identificate şi ridicate cele două rucsace ce conțineau carne. „Au fost analizate împreună şi cu celelalte resturi în locul în care a fost capturat animalul, prin concursul medicului veterinar, stabilindu-se faptul că acestea provin de la o specie de vânat din fauna cinegetică cervide, femelă, prejudiciul cauzat fiind de 6000 euro.

Poliţiştii au indisponibilizat şi autoturismul folosit , precum şi alte bunuri folosite la comiterea infracţiunii (cuţite, rucsace etc.)”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Suceava.

În cadrul cercetărilor derulate de poliţişti a fost identificată şi a doua persoană implicată în persoana unui bărbat de 43 ani tot din Moldovița. Pentru prinderea lui a fost constituită o echipă de 8 poliţişti care au reuşit localizarea şi capturarea acestuia, fiind găsită şi arma utilizată la comiterea infracţiunii, ce a fost de asemenea indisponibilizată.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „braconaj cinegetic”, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme şi Serviciul Criminalistic dispunând ca măsură preventivă reţinerea celor doi suspecţi pentru 24 de ore în baza ordonanţelor de reţinere, urmând să fie prezentaţi la unitatea de parchet Câmpulung Moldovenesc cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Cei doi bărbaţi au fost introduşi în arestul IPJ Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava