MOPAN Suceava

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, atât la frontiera verde, cât şi în PTF Siret, peste 15.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

Doi cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 143.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării. În cursul zilei de luni, 16 martie a.c., în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF. Rădăuţi, în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Suceava, au observat mai multe persoane care se deplasau dinspre linia de frontieră către localitatea Bilca, jud. Suceava, transportând colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, reuşindu-se astfel reţinerea a doi cetățeni ucraineni si descoperirea, în vegetaţie, a mai multe colete cu ţigări, abandonate. În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru cercetarea în comun a evenimentului, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate. Persoanele reţinute şi coletele cu ţigări au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, iar în urma inventarierii baxurilor cu ţigări a rezultat cantitatea de 8.574 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

„Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi ucraineni de 20, respectiv 26 de ani, acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 102.884 lei a fost ridicată în vederea confiscării”, se arată într-un comunicat de presă.

Tot luni, în jurul orei 10.30 , un cetăţean ucrainean s-a prezentat în PTF Siret pentru a intra în ţară, bărbatul conducând un autoturism marca „ Nissan”, înmatriculat în Ucraina. Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în bagajele personale și în locul banchetei din spate a autoturismului, cantitatea de 2400 pachete de țigări, marca Ashima, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 3.480 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava