MOPAN Suceava

Doi elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava s-au calificat la Olimpiada națională de interpretare instrumentală pentru clasele III-VIII. Este vorba de Eduard Marian Semian, din clasa a V-a, la trompetă și de Cristian Dascălu, din clasa a VII-a, la clarinet. Eduard este la clasa profesorului Cristinel Rușcior, iar Cristian la clasa profesorului Ciprian Baicu. Prezentă în studioul Radio Top, profesoara Loredana Ceică, inspector pentru arte la Inspectoratul Școlar Suceava, a declarat că Eduard Semian și Cristian Dascălu s-au calificat la <națională> după ce au obținut scorul maxim de 100 de puncte la etapa zonală găzduită în format fizic de Colegiul „Ciprian Porumbescu”. Doar cu punctajul maxim se merge mai departe. Profesoara a menționat că au participat 110 elevi din opt județe din regiunea Moldovei: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vrancea, Vaslui și Galați.

Loredana Ceică a spus: „Îi felicităm pe copii pentru că au depus un efort deosebit mai ales că am trecut printr-o perioadă de pandemie în care elevii nu au mai putut fi față în față cu profesorul. Au trebuit să studieze doar prin indicațiile profesorilor. Chiar dacă s-au mai întîlnit din cînd în cînd unu-la-unu este greu să faci muzică la distanță. Pentru membrii juriului nu a contat din ce județ vine concurentul sau ce profesor îl pregătește, ci calitatea interpretării. Cu toții sînt conștienți că ne vor reprezenta zona Moldovei și intenționăm ca din acest concurs național să venim cu premii”. Juriul a avut în componență 27 de profesori și profesori doctori, instrumentiști de renume. Președinte de onoare a fost suceveanul Florin Fodor, lector universitar doctor la Universitatea de Arte <George Enescu> din Iași. Olimpiada națională de interpretare instrumentală pentru clasele III-VIII va avea loc la Deva, în perioada 15-17 aprilie.

 

Doi elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava la Olimpiada națională de interpretare instrumentală pentru clasele III-VIII, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava