MOPAN Suceava

Poliţiştii suceveni din cadrul structurilor de investigaţii criminale au acţionat în ultimele zile pentru pentru anihilarea a două grupuri de tineri din judeţ care tâlhăreau în special persoane vârstnice sau femei, în total cinci persoane fiind introduse în arestul IPJ Suceava.
Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei, după ce în noaptea de 22 spre 23 ianuarie poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare în Dumbrăveni, destructurând un grup de tineri care au săvârşit mai multe tâlhării pe raza comunelor Dumbrăveni şi Siminicea, cei trei suspecţi fiind identificaţi şi arestaţi pentru 30 de zile, poliţiştii judiciarişti au intensificat activităţile investigative în vederea identificării autorilor mai multor tâlhării comise pe raza municipiului Suceava.
Astfel, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au probat activitatea infracţională în 4 cauze de tâlhărie, fapte care au avut loc în municipiul Suceava în perioada decembrie 2014 – ianuarie 2015, victime fiind femei care au fost deposedate prin violenţă de diverse bunuri.
În comunicat se precizează că la data de 1 decembrie 2014, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că în aceeaşi zi, persoane necunoscute au deposedat prin violenţă o femeie de poșeta în care avea bani, documente, carduri bancare şi un telefon mobil, prejudiciul fiind de aproximativ 1.700 lei. În urma cercetărilor s-a constat că în jurul orei 21:40, persoana vătămată, în vârstă de 49 de ani, din aceeaşi localitate s-a deplasat împreună cu soţul ei, din zona centrală a municipiului Suceava spre str. Mihai Viteazul, unde aveau parcat autoturismul. În timp ce se aflau pe str. Aleea Nucului, de femeie s-a apropiat o persoană necunoscută care a trântit-o la pământ şi i-a smuls poşeta, după care autorul a fugit. Soţul persoanei vătămate, deşi se afla în apropiere, nu a putut interveni în sprijinul soţiei sale şi nici nu a observat semnalmentele autorului faptei. Tot în luna decembrie, la data de 10 decembrie 2014, poliţiştii suceveni au fost sesizaţi prin „112” de către o femeie de 50 ani, din municipiul Suceava, cu privire la faptul că a fost deposedată prin violenţă de o poşetă în care avea mai multe bunuri în valoare de 200 lei. Poliţiştii au stabilit că persoana vătămată se deplasa singură pe str. Mihail Sadoveanu, având asupra sa poşeta şi o sacoşă în care avea mai multe bunuri. În timp ce cobora scările de pe str. Petuniilor spre str. Mihail Sadoveanu a fost ajunsă de doi tineri necunoscuţi, care i-au smuls din mâna dreaptă poşeta.
O altă tâlhărie prezentată de poliţişti a avut loc la mijlocul lunii ianuarie 2015, victimă fiind o femeie de 51 de ani, din municipiul Suceava. Aceasza a sesizat faptul că persoane necunoscute i-au smuls poşeta în timp ce se deplasa pe bulevardul George Enescu. Femeia a fost urmărită de doi tineri, iar în momentul în care a ajuns în zona domiciliului, unul din tineri a deposedat-o prin smulgere, de poşeta pe care o avea în mâna dreaptă cu toate că aceasta opusese rezistenţă. Autorul a fugit spre pădure iar celălalt tânăr a fugit printre blocuri.
Nu în ultimul rând, la data de 21 ianuarie 2015, la ora 19:10 poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute au deposedat-o prin violenţă pe o tânără de 23 de ani de un telefon mobil în timp ce se deplasa pe bulevardul George Enescu din Suceava. Cei doi tineri au trântit victima la pământ şi au deposedat-o de telefon, valoarea prejudiciului fiind de circa 3000 lei.
În urma activităţilor investigative desfăşurate în cadrul acţiunii derulate de poliţişti au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor ca fiind M. A. şi R.G., ambii de 17 ani, din comuna Udeşti. În baza probatoriului administrat în cauză, faţă de ambii tineri s-a dispus măsura reţinerii fiind încarceraţi în arestul I.P.J. Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava