MOPAN Suceava

Sâmbătă noapte în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe DN 17B din comuna Dorna Arini, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, un tânăr de 19 ani din comuna Cârlibaba a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în gardul curții unui imobil.

În urma impactului, a rezultat rănirea conducătorului auto și vătămarea ușoară a unui bărbat de 27 de ani tot din comuna Cârlibaba, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 18.05.2019, în jurul orei 02.46, autoturismul implicat în accident a fost condus de un minor de 17 ani din aceeași localitate, de pe raza comunei Iacobeni până în stația de alimentare cu carburant de pe str. Argestru din municipiul Vatra Dornei, după care, acesta i l-a încredințat tânărului de 19 ani, care l-a condus până în momentul producerii accidentului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că minorul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru minorul de 17 ani și de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 19 ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 19 ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, iar minorul de 17 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că se află sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluționat procedural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava