MOPAN Suceava

Doi bărbaţi de 46 şi 32 de ani au ajuns în acest week-end în arestul IPJ Suceava după ce au fost identificaţi în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permise de conducere. Pentru faptele lor prin care au pus în pericol siguranţa traficului rutier şi a cetăţenilor, cei doi s-au ales cu dosare de cercetare penală.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la responsabilitatea de care şoferii trebuie să dea dovadă în trafic şi de respectul pentru viaţa şi siguranţa celorlalţi conducători auto.

La data de 02.02.2018, ora 18.05, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC neclasificat Voievodeasa, din comuna Sucevița, autoturismul condus de un localnic de 46 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reținut pentru infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice din data de 06.03.2017.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de„conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, bărbatul de 46 de ani, fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 03.02.2018,  să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Întrucât asigurarea RCA a autoturismului era expirată din 10.10.2017, polițiștii au dispus și măsura sancționării conducătorului auto cu amendă în cuantum de 1.000 lei, iar ca măsură complementară, reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului și a plăcuțelor de înmatriculare, eliberându-se dovadă fără drept de circulație.

Ulterior, la data de 03.02.2018, ora 10.40, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru contro pe DJ 178A, din comuna Comănești, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar în baza probatoriului administrat, s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava