Muzeul Bucovinei

Peste 70 de poliţişti judiciarişti şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au participat astăzi la o acţiune de amploare organizată de IPJ Suceava pe raza judeţelor Suceava şi Bistriţa Năsăud pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în furtul şi traficul de vehicule industriale şi de mare tonaj.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, în cadrul acţiunii au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare şi descinderi poliţieneşti pe raza celor două judeţe. Vizate au fost patru persoane, respectiv S.N. de 40 şi A.G. de 42 de ani, din oraşul Cajvana, S.I. de 43 de ani din Fălticeni şi D.I. de 45 de ani, din localitatea Salva, judeţul Bistriţa Năsăud.

Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii suceveni la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, existând date şi informaţii cu privire la faptul că cele 4 persoane s-au asociat într-un grup infracţional şi au sustras de pe teritoriul statului italian dar şi de pe teritoriul Romaniei, mai multe utilaje agricole, vehicule industriale dar şi autoturisme pe care ulterior le-au transportat în judeţul Suceava şi le-au comercializat către persoane fizice şi societăţi comerciale în baza unor acte falsificate. Prejudiciul în acest dosar este estimat la aproape 200.000 Euro. Faptele au fost săvârşite în perioada 2013-2014. Cele patru persoane sunt acuzate de furt calificat, înşelăciune în formă continuată şi tăinuire în formă continuată.

„Instrumentarea prezentei cauze a avut la bază şi alte lucrări penale din ultimii doi ani, în care poliţiştii suceveni, în colaborare cu autorităţile judiciare din Belgia şi alte state au documentat activităţi infracţionale de aceeaşi natură, prejudiciul total ridicându-se la aroape 1 milion de Euro”, se arată în comunicatul Poliţiei. În cadrul acţiunilor desfăşurate şi a percheziţiilor derulate au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării vehicule de mare tonaj, un autoturism de lux, calculatoare, telefoane mobile , documente necesare înmatriculării vehiculelor, înscrisuri cu valoare probatorie în cauză, sume de bani (peste 10.000 lei). De asemenea, au fost ridicate 6 tractoare agricole, o semiremorcă şi un autoturism ce era semnalat ca fiind furat din Elvetia. De asemenea, unul dintre tractoare figura ca fiind furat în anul 2013 din localitatea Botoşana, acesta fiind restituit proprietarului.

Potrivit poliţiei, trei sintre cei patru bărbaţi au fost conduşi la sediul IPJ Suceava, în urma audierilor poliţiştii dispunând prin ordonanţă reţinerea a două persoane, respectiv S.N. de 40 din oraşul Cajvana, şi S.I. de 43 de ani din Fălticeni pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei competente cu propunere de emitere a mandatelor de arestare preventivă. Cei doi bărbaţi au fost introduşi în arestul IPJ Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava