Concert pascal
MOPAN Suceava

Doi suceveni au fost înşelaţi prin metoda şmen în timp ce încercau să schimbe valută. În cursul zilei de marţi, 24 iunie a.c., un tânăr de 22 de ani din comuna Zvoriştea a sunat la 112 pentru a reclama faptul că în jurul orei 8:00, în timp ce se afla în staţia Orizont din cartierul Burdujeni, a fost înşelat de o persoană necunoscută cu suma de 1.250 lei, în timpul unui schimb valutar.
Din verificările efectuate de către poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Suceava a reieşit faptul că tânărul s-a deplasat în cartierul Burdujeni, la o casă de schimb valutar pentru a schimba suma de 500 euro. În timp ce aştepta deschiderea unităţii a fost acostat de doi bărbaţi necunoscuţi, care i-au propus un schimb mai avantajos şi împreună s-au deplasat în parcarea din spatele magazinului unde, unul dintre aceştia, a calculat suma în lei pe care i-a înmânat-o reclamantului.
Acesta i-a dat cei 500 euro şi după ce a numărat a constatat că lipsesc 300 lei motiv pentru care  i-a restituit autorului, iar acesta i-a numărat din nou,  a completat cu bancnote de 10 lei însă în momentul în care i-a înapoiat reclamantului, a sustras din teanc suma de 1.250 lei, profitând de neatenţia acestuia, după care s-au despărţit.
„Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Suceava sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de înşelăciune, cauza urmând a fi soluţionată procedural”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Suceava.
Tot în cursul zilei de marţi, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată de o femeie de 44 ani, din comuna Mălini, care a reclamat faptul că în jurul orei 11.00, a fost înşelată, cu ocazia efectuării unui schimb de valută, cu suma de 900 lei. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că femeia a mers la o casă de schimb valutar din Fălticeni, unde intenţiona să schimbe suma de 300 euro.
Aici erau mai multe persoane la rând, moment în care femeia a fost abordată din spate de un necunoscut care s-a oferit să-i schimbe mai repede valuta, apoi a condus-o la o casă de amanet, aflată la o distanţă de aproximativ 10 metri, pentru a calcula suma de bani tranzacţionată, urmând să-i dea suma de 1.315lei.
După ce necunoscutul a calculat suma a ieşit din casa de amanet şi s-a deplasat în faţa unui magazin din apropiere, unde a avut loc tranzacţia. După efectuarea schimbului, femeia a părăsit locul, punându-şi banii în portmoneu. După aproximativ o oră din momentul efectuării tranzacţiei a constatat faptul că persoana necunoscută a înşelat-o de suma de 900lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, care urmează a fi soluţionat procedural de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale.
„ Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită să efectueze activităţi de schimb valutar. Poliţiştii  recomandă efectuarea de schimburi valutare doar la bănci şi case de schimb valutar, după consultarea atentă a cursurilor şi comisioanelor afişate”, se spune în comunicatul Poliţiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava