MOPAN Suceava

Politia Falticeni a rezolvat un caz petrecut în data de 21 aprilie când  unei localnice i-a fost sustrasă geanta pe care o avea pe umar.

În urma activitatilor investigativ-operative desfasurate de catre organele de cercetare penala din cadrul Biroului de Investigate Criminale – Politia Municipiului Falticeni a rezultat faptul ca banuiti de comiterea faptei sunt doi tineri de 19 ani, respectiv de 17 ani, ambii din comuna Baia.

Astfel, la data de 2 mai, în baza mandatului de perchezitie domiciliara, s-a procedat la efectuarea unei perchezitii domiciliare la locuinta celor doi, ocazie cu care au fost identificate o parte din articolele vestimentare cu care erau îmbracati autorii la comiterea faptei. De asemenea, s-a reusit identificarea si ridicarea telefonului sustras victimei.

În baza probatoriului, s-a dispus extinderea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la talharie calificata, fapta prev. si ped. de art. 48 alin. (1) rap. la art. 233, art. 234 alin. (1) lit. d) din Codul Penal, iar prin ordonanta din data de 02.05.2022, organele de cercetare penala din cadrul Politiei Municipiului Falticeni – Biroul Investigate Criminale au dispus efectuarea în contiuare a urmaririi penale fata de suspectul major de 19 ani cu privire la savarsirea infractiunii de talharie calificata, fapta prev. si ped. de art. 233, art. 234 alin. (1) lit. d) cu aplicarea art. 77 lit. d) din Codul Penal si fata de suspectul minor cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la talharie calificata, fapta prev. si ped. de art. 48 alin. (1) rap. la art. 233, art. 234 alin. (1) lit. d) cu aplicarea art. 113 alin. (3) din Codul Penal.

Prin ordonanta din data de 02.05.2022, organele de cercetare penala din cadrul Politiei Mun. Falticeni – Biroul Investigatii Criminale au dispus masura preventiva a retinerii pentru o perioada de 24 de ore fata de suspectul de 19 ani pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata, fapta prev. si ped. de art. 233, art. 234 alin. (1) lit. d) din Codul Penal, iar complicele de 17 ani urmeaza a fi cercetat în stare de libertate.

Tanarul de 19 ani a fost introdus în Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Suceava.

Dosarul în cauza urmeaza a fi solutionat procedural de catre politistii din cadrul Biroului Investigatii Criminale Falticeni sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Falticeni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava