MOPAN Suceava

Sâmbătă, 11 martie, a avut loc, la Dom Polski din Suceava, etapa finală a olimpiadei naționale de limbă și literatură polonă. Câștigătorii din acest an sunt:

Din categoria clasei a VII –a, locul I l-a obținut Iuliana Anastasia Drozdek din Poiana Micului, locul II – Monika Anelia Marculak din Poiana Micului, iar locul III – Andreea Sara Beleș din Solonețu Nou. Mențiunea a fost obținută de Suzana Revai din Solonețu Nou.

Din categoria clasei a VIII – a cea mai bună s-a arătat a fi Ramona Ancuța Dorosceac din Solonețu Nou, locul II l-a obținut Monica Eugenia Marculeac din Poiana Micului, iar locul III – Cristina Iuliana Balac din Poiana Micului. Mențiunea din această categorie a fost obținută de Ana Iulia Drozdek din Poiana Micului.

Din categoria ciclului liceal, la clasa a IX – a locul I a fost obținut de Justyna Mariana Drozdek din Poiana Micului, în timp ce, Lucian Ioan Revai din Solonețu Nou a obținut mențiune.

În rândul elevilor clasei a X – a, Monica Claudia Curuț a obținut locul II, în timp ce Karol Alexandru Ostrovski a obținut locul III.

Clasa a XII – a, a fost reprezentată de două eleve: Cristina Iuliana Marculeac din Poiana Micului care a obținut locul I, și de Maria Antonina Drosceac din Solonețu Nou care a obținut locul II.

Pentru participarea la Olimpiada de limbă și literatură polonă din Varșovia, care va avea loc la începutul lunii aprilie, s-au calificat elevele cu cea mai mare medie obținută în timpul olimpiadei naționale: Cristina Iuliana Marculeac, Justyna Mariana Drozdek și Maria Antonina Drosceac.

Câștigătorii Olimpiadei Naționale din acest an, au primit de la Ministerul Educației, diplome și premii în bani, cadourile au fost pregătite de Uniunea Polonezilor din România, iar premiile cele mai valoroase pentru câștigători și participanții au fost finanțate de Ambasada Poloniei la București, din fondurile alocate comunității polone.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava