MOPAN Suceava

Mare sarbatoare a fost joi 6 octombrie in comuna Corbasca din judetul Bacau. Domnul Ronie Buehr, cetatean elvetian, presedintele organizatiei Mana in Mana, a primit tilul de Cetatean de Onoare, fiind prima personalitate careia comuna ii confera acest titlu.

Ceremonia s-a desfasurat in cadrul Centrului de Zi din comuna coordonat de Fundatia de Sprijin Comunitar, ale carui activitati sunt finantate in cea mai mare parte de Fundatia Mana in Mana. Au fost prezenti la eveniment reprezentanti ai autoritatilor locale, in frunte cu primarul Nicusor Puscasu-Andone, cel care a si oficiat intreaga ceremonie, presedintele FSC Gabriela Achihai, membrii echipelor proiectelor sociale si educationale sprijinite de Fundatia Mana in Mana, dar si mai multi beneficiari si membri de seama ai comunitatii.

Ceremonia a fost completata de un spectacol oferit de copiii de la Clubul cu Lipici din comuna, club finantat deasemenea de domnul Ronnie Buehr. Copiii si-au exprimat in acest fel recunostinta pentru eforturile pe care oaspetele din Elvetia le face pentru a asigura finantarea proiectelor atat de importante pentru aceasta comunitate.

Aceste proiecte au demarat inca din 2014 cand domnul Buehr a initiat parteneriatul cu Fundatia de Sprijin Comunitar si, impreuna, au initiat primele proiecte in comuna Corbasca. De atunci implicarea sa in dezvoltarea comunei a devenit tot mai activa si mai consistenta. Prin activitatea sa constanta, aduce o contributie importanta la dezvoltarea si cresterea prestigiului comunei Corbasca si in mod dezinteresat , contribuie la imbunatatirea vietii locuitorilor din comuna.

Mai concret domnul Ronnie Buehr finanteaza Clubul cu Lipici din satul Scarisoara, centru unde desfasoara activitati socio-educative un numar de 70 de copii, a donat un microbuz pentru acest centru, a infiintat si finanteaza un sistem de servicii para-medicale și de ingrijire la domiciliu, de care beneficiaza aproximativ 40 de varstnici. Acorda periodic ajutor umanitar sub forma de haine si alimente in scopul de a promova conditii de viata demne locuitorilor din comuna, iar prin infiintarea si sustinerea acestor servicii a dus la crearea de noi locuri de munca in comunitate.

Toate aceste actiuni au constituit motivatia pentru care Consiliul Local Corbasca a decis in unanimitate sa-i acorde domnului Ronnie Buehr titlul de cetatean de onoare si sa-i inmaneze cheia comunei.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava