Concert pascal
MOPAN Suceava

Organizaţia „Salvaţi Copiii” a donat secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean Suceava un incubator performant pentru copii născuţi prematur. Este rezultatul campaniei ”Bun venit pe lume”, prin care Organizaţia a strâns, anul trecut, fonduri pentru 15 incubatoare destinate spitalelor din tot atîtea oraşe din România. Sucevenii au donat 13.260 de lei, cea mai mare stînsă în ţară, după Bucureşti.

La evenimentul de la Suceava au fost prezente Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al „Salvaţi Copiii” România, dar şi Amalia Năstase – ambasadorul campaniei. „Valoarea totală a investiţiilor realizate pînă acum de Salvaţi Copiii este de 1.090.000 lei pentru toate cele 15 maternităţi care intră în programul nostru de dotări. Sperăm ca prin campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit să reuşim aceleaşi performanţe notabile pentru a extinde şi către alte maternităţi procesul de achiziţionare de echipamente medicale performante. Mulţumim tututor sucevenilor care au susţinut campania noastră şi anticipat celor care doresc să ne fie alături în continuare”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al “Salvaţi Copiii” România. “Recomand tuturor să susţină cauza Salvaţi Copiii de reducere a mortalităţii infantile din ţara noastră. Să redirecţionezi 2% din impozitul pe venit este un gest poate simplu, dar cu enorme beneficii pentru aceşti bebeluşi născuţi înainte de termen care vor să rămînă alături de familia lor”, a spus Amalia Năstase, ambasadorul campaniei ”Bun venit pe lume”. Dr. Dana Murariu, şefa secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava, a mulţumit Organizaţiei „Salvaţi Copiii” pentru donarea echipamentului, arătînd că „incubatorul este foarte util, întrucît orice nou-născut prematur are nevoie, în primul rînd, de condiţii speciale pentru a supravieţui, iar un incubator trebuie să ofere posibilitatea de a fi îngrijit în condiţii cît mai apropiate de cele asigurate de burtica mamei, cu monitorizarea temperaturii şi a cantităţii de oxigen în funcţie de necesarul fiecărui copil în parte”. „Considerăm benefică această acţiune şi ne dorim ca astfel de iniţiative să fie posibile şi în viitor”, a declarat dr. Murariu.

Unul dintre invitaţi a fost şi doctorul Cristian Irimie, cel care era secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în momentul în care „Salvaţi Copiii” demara campania. De profesie ginecolog, dr. Irimie a fost unul dintre cei mai buni colaboratori ai organizaţiei, după cum a afirmat chiar Gabriela Alexandrescu.

Campania ”Bun venit pe lume” a avut ca principal scop dotarea cu incubatoare destinate maternitatilor în vederea prevenirii mortalităţii infantile. 15 secţii de neonatologie din ţară printre care şi Suceava au primit astfel de aparate şi se estimează că aproximativ 327 de nou născuţi vor fi salvaţi cu ajutorul acetor echipamente. În anul 2011, din cei 255 de copii prematuri, la spitalul judeţean, 17 au pierdut lupta cu viaţa. Organizaţia ”Salvaţi Copiii” doreşte să ducă mai departe misiunea de salvare a vieţii nou-născuţilor şi continuă campania de 2% din impozitul pe venit pentru dotarea cu mese radinate a 12 maternităţi din sudul ţării şi realizarea unui centru de pregătire, la Maternitatea Polizu, pentru echipele medicale de neonatologie, pentru intervenţia imediată de la naştere, în cazul naşterilor premature. Campania „Bun venit pe lume” face parte dintr-un program complex – „Fiecare copil contează” – care îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub 5 ani în perioada 2010- 2015.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava