MOPAN Suceava

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a câştigat funcţia de senator în colegiul nr. 3 Fălticeni cu unul dintre cele mai mari scoruri electorale la nivel naţional. Ovdiu Donţu a câştigat alegerile pentru postul de deputat din acest colegiu cu 70,46% din voturile valabil exprimate. Donţu a avut cel mai mare procent şi cel mai mare număr de voturi dintre toţi viitorii senatori din judeţul Suceava. Cu acest procent, Ovidiu Donţu s-a clasat pe locul al 17-lea într-un top realizat la nivel naţional, care a inclus toţi senatorii care au intrat în Parlament cu mai mult de 50%+1 din voturi. Cu scorul de 70,46%, noul senator din zona Fălticeni a devansat nume „grele” din USL, printre care fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu sau Dan Voiculescu.

Pe de altă parte, la o analiză a rezultatelor obţinute în judeţul Suceava la alegerile parlamentare se poate observa că Ovidiu Donţu a câştigat detaşat, cu peste 50%+1, în toate cele 25 de localităţi ale colegiului nr. 3 Fălticeni. De asemenea, în colegiul nr. 5 pentru Camera Deputaţilor (Fălticeni rural), Donţu s-a situat, ca şi scor electoral, peste candidatul USL pentru funcţia de deputat.

În urma alegerilor din data de 9 decembrie 2012, USL Suceava a câştigat cu peste 50% din voturi trei posturi de senator şi nouă de deputat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava