• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ are un aliat de calibru în lupta pentru rezolvarea problemelor privind salarizarea cadrelor didactice. Este vorba de senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, care a luat partea sindicaliştilor care contestă noua grilă de salarizare propusă de Guvernul Cioloş întrucât generează nedreptăţi şi tensiuni între salariaţi. Parlamentarul social democrat l-a interpelat pe ministrul educaţiei naţionale, Adrian Curaj, pentru a-l întreba când va rezolva problemele ridicate de sindicate privind salarizarea cadrelor didactice. “Mult aşteptata lege de salarizare în sistemul bugetar, pe care Guvernul tehnocrat, condus de prim-ministrul Dacian Julien Cioloş, se angajase că o va finaliza până la data de 5 februarie 2016, se dovedeşte a fi o normă inechitabilă. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, susţine că după analiza Ordonanţei de Urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, ce a fost de curând  adoptată, s-a constatat că nu rezolvă marile discrepanţe în salarizarea personalului bugetar. Mai mult, din grilele de salarizare propuse de Guvernul Cioloş se constată că pentru anumite categorii de cadre didactice şi pentru personalul didactic auxiliar, salariile propuse sunt mai mici decât cele actuale. Astfel, vor primi mai puţin cu 7%  educatoarele şi învăţătorii debutanţi, categorii care vor fi salarizate la nivelul salariului minim brut pe economie. Cu până la 29% mai puţin vor primi învăţătorii şi educatoarele cu studii medii, iar cu 6% mai puţin vor fi plătiţi profesorii debutanţi, informaticienii şi administratorii financiari gradul I », a scris Donţu în interpelerea adresată ministrului educaţiei.

Donţu îi transmite lui Curaj să ia măsuri urgente pentru a evita blocarea bunei desfăşurări a încheierii anului şcolar 2015-

Donţu a arătat sindicaliştii din ţară nu acceptă o astfel de lege de salarizare şi că vor să recurgă la toate formele de luptă sindicală, inclusiv blocarea anului şcolar. “Sindicaliştii spun că încă de la începutul acestui an au adus la cunoştinţa Guvernului României principalele nemulţumiri ale personalului din sistem, una dintre marile probleme ale sistemului şi salariaţilor fiind tocmai cea a salarizării umilitoare a personalului în raport cu alte categorii de bugetari. Aceştia transmit că au informat în mod public că, după majorarea salarială de aproximativ 25% din anul 2015, salariul unui profesor debutant este de circa 1.100 de lei net, iar al unui profesor la final de carieră este de aproximativ 2.400 de lei. Un guvern care propune o astfel de grilă pentru salariile cadrelor didactice, care nu a investit fonduri în dezvoltarea sistemului educaţional, pentru modernizarea bazei didactice a unităţilor de învăţământ, mai ales a celor din mediul rural, pentru a oferi şanse egale la un învăţământ de calitate pentru toţi elevii, trebuie să-şi schimbe urgent viziunea despre dezvoltarea învăţământului din România », a mai spus Ovidiu Donţu. El îi transmite ministrului edcuaţiei să ia măsuri urgente pentru a evita blocarea bunei desfăşurări a încheierii anului şcolar 2015-2016 şi pentru o viziune mai europeană a învăţământului românesc.

Donţu, aliatul sindicatelor în lupta pentru rezolvarea problemelor privind salarizarea cadrelor didactice, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava