Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, consideră că numirea lui Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de premier al României după ce liderul PSD Victor va câştiga preşedinţia ţării reprezintă garanţia refacerii USL. Ovidiu Donţu a precizat că prezenţa lui Călin Popescu Tăriceanu va garanta şi schimbarea până la capăt a regimului Băsescu, continuarea principiilor pe baza cărora USL a fost construit, precum şi aplicarea unei politici social-liberale aşa cum a fost votată cu majoritate absolută în anul 2012 de către români. De asemenea, Donţu a spus că în funcţia de premier, Tăriceanu va garanta şi relaxarea fiscală, dar şi realizarea unei creşteri economice, în paralel cu aplicarea măsurilor de consolidare socială.

Senatorul sucevean a adăugat că de fapt, toate cele trei opţiuni pentru funcţia de premier anunţate de Victor Ponta sunt viabile şi acceptate în momentul de faţă de coaliţia de guvernare. El a adăugat că Tăriceanu a demonstrat că este un premier eficient, cu principii solide şi experienta, fiind un prim-ministru care nu s-a supus lui Traian Băsescu.

„Este un lucru pozitiv că avem trei optiuni puternice şi echilibrate pentru funcţia de premier. Iar prin comparaţie, Klaus Iohannis pentru funcţia de premier este Cătălin predoiu, cel care a semnat ca ministru al Justiţiei în Guvernul Boc pentru tăierile de pensii şi salarii”, a spus Ovidiu Donţu.

El a făcut referire şi la Florin Georgescu, acesta fiind la rândul său nominalizat ca posibil premier. Ovidiu Donţu a arătat că Georgescu va garanta disciplina bugetară şi stabilitate pentru România, în condiţiile în care acesta este unul dintre cei mai mari specialişti din România în tot ceea ce înseamnă buget, finanţe şi bănci. De asemenea, senatorul sucevean a făcut referire şi la george Maior, cel care se regăseşte pe lista de posibili premieri, declarând că „acesta este apreciat de toată clasa politică, fiind un om care a performat în toate funcţiile pe care le-a ocupat”. „Ocuparea funcţiei de premier de către george Maior garantează echilibru şi unanimitate în luarea deciziilor Guvernului. Iar semnalul pe care George Maior în funcţia de premier îl dă românilor este că România este o ţară sigură şi puternică, care poate oferi stabilitate şi prosperitate regională”, a mai spus Donţu.

El a precizat că Victor Ponta în functia de preşedinte, împreuna cu oricare din cele trei nume anunţate pentru funcţia de premier garantează că România va intra într-o etapă de solidaritate naţională, „şi că depăşeşte total dezbinarea şi scandalul perpetuu pe care preşedintele Băsescu a continuat să-l împrăştie prin regimul său în ţară”.

Pe de altă parte, Ovidiu Donţu a subliniat că susţinerea lui Laszlo Tokes pentru Klaus Iohannis, precum şi mesajul de mulţumire transmis de către acesta este „o ruşine pentru toate voturile primite de candidatul ACL în Ardeal”

„Tokes este singura voce politică din România care a anunţat că îl sprijină pe Iohannis. Îl somăm pe Klaus Iohannis să respingă mesajul de susţinere din partea lui extremistului Laszlo Tokes. Şi mai mult, este o ruşine pentru voturile pe care Iohannis le-a primit de la ardeleni faptul ca Iohannis a declarat că este bucuros pentru votul şi sustinerea lui Tokes”, a declarat Donţu.

Nu în ultimul rând, el a arătat că spre deosebire de Iohannis, care este sustinut doar de Tokes, pentru Victor Ponta şi-au anunţat public susţinerea Călin Popescu Tariceanu, care a ocupat locul al treilea în primul tur, Teodor Meleşcanu, Corneliu Vadim Tudor şi Dan Diaconescu. „Este cât se poate de normală susţinerea anuntaţă de Corneliu Vadim Tudor, în contextul în care aceasta a venit după ce Tokes a anunţat public că îl voteaza pe Iohannis”, a mai spus Ovidiu Donţu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava