MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, a solicitat în mod expres Guvernului României adoptarea de urgenţă a Legii salarizării unitare. Ovidiu Donţu a spus că din punctul său de vedere, această lege ar trebui să fie prioritară pentru începutul acestui an. Donţu a cerut Guvernului să prezinte de urgenţă proiectul de Lege a salarizării unitare în Parlamentul României, spre dezbatere, astfel încât acesta să poată fi aprobat într-un timp cât mai scurt. „Din punctul meu de vedere acesta trebuie să fie primul proiect de lege pentru anul 2016. Actualul Guvern de tehnocraţi trebuie să se ocupe în mod special de Legea salarizării unitare şi asta pentru că fostul Guvern condus de Victor Ponta l-a lăsat 100% aplicabil. Trebuia doar preluat şi dus în Parlament. Noi vrem ca dezbaterea acestui proiect să intre în dezbateri cât mai repede, motiv pentru care somăm Guvernul să treacă de la vorbe la fapte şi să vină cât mai repede cu legea în Parlament. Creşterea economică record care a fost confirmată şi de instituţiile internaţionale trebuie să se regăsească în nivelul de trai al românilor”, a declarat senatorul PSD de Suceava.
El a arătat că deşi contestat şi admonestat de foarte multe părţi ale societăţii civile, dar şi ale eşicherului politic, Guvernul Ponta a lăsat în urma sa câteva elemente de activitate care reprezintă structura unor piloni vitali pentru dezvoltarea şi creşterea economică şi socială a societăţii noastre. Ovidiu Donţu a explicat că unul dintre aceşti piloni este reprezentat de Legea salarizării unitare.
„Din considerente mai mult decât evidente, această lege, deşi contestată şi interpretată în mod mai mult decât defectuos de cei care susţin că tot ceea ce a reprezentat munca şi activitatea guvernului Ponta constituie un banal şi inechitabil <joc electoral>, în fond, ea vine în întâmpinarea unei rezoluţii necesare. Aceea de a crea o armonizare salarială corectă şi eficientă pentru toţi cetăţenii României în conformitate cu meritul şi perfomanţa pe care fiecare le are şi le depune în munca prestată”, a spus Ovidiu Donţu.

Parlamentarul PSD a reamintit o parte a măsurilor adoptate de Guvernul Ponta, din 2012 şi până anul trecut, printre care majorarea consecutivă a salariilor şi regândirea creşterii pensiilor, acordarea de 25% la salariile medicilor şi a 15% la cele ale lucrătorilor înînvăţământ şi un plus de 10% pentru ceilalţi bugetari, precum şi reducerea TVA la 20%.
„Legea salarizării unitare este o dovadă de maturitate politică acordată perfect la nevoile sociale ale acestei ţări. Iar faptul că actualul Guvern consideră că această lege nu poate fi implementată începând cu anul 2016 deschide şi mai mult prăpastia creată între segmentul social al ţării şi cel politic prin simplul fapt că, deşi există o lege bine argumentată şi documentată, adusă la zi şi pregătită complet pentru a intra în funcţiune şi aşi atinge ţelul, ea este neutralizată, dacă nu chiar anulată, de o decizie cvasi arbitrară a Guvernului Cioloş”, a spus Donţu, care a mai adăugat că „actualul Guvern Cioloş este guvernul pe care românii l-au dorit în fruntea ţării în speranţa că noţiunea de tehnocrat va aduce cu sine şi maturitatea şi aplecarea corectă asupra problematicilor de vârf cu care cetăţenii acestei ţări se confruntă şi al căror impact este direct proporţional cu efectele economice pe care le resimţim cu toţii”.
Senatorul sucevean a subliniat că Legea salarizării unitare reprezintă un element vital pentru întreaga societate românească a acestui moment. El a atras atenţia că amânarea intrării în vigoare a Legii salarizării unitare nu numai că va atrage după sine o şi mai mare ruptură între structurile politice actuale ale statului şi societatea civilă, dar va crea o şi mai adâncă prăpastie şi discrepanţă între nivelul de remuneraţie a „Primului Român” şi oricare dintre cetăţenii acestei ţări care intră sub incidenţa efectelor salariale.
El a precizat că din punctul să de vedere, una dintre marile priorităţi ale începutului de an 2016 trebuie să fie reluarea dezbaterii Legii salarizării unitare.

Donţu cere Guvernului să urgenteze procedurile pentru adoptarea Legii salarizării unitare, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava