Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele organizației municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donțu, a declarat joi într-o conferință de presă că prin conestarea listelor de susținători ai PSD care era cât pe ce să-i lase pe social democrați fără candidați la Primărie și Consiliul Local ”PDL a încercat o acțiune de forță” menită să elimine PSD din competiția electorală pentru alegerile locale din data de 5 iunie. Contestarea listelor, a spus Donțu, a fost ”un atac la ordinul lui Ion Lungu”, primarul PNL al Sucevei și candidatul liberalilor pentru un nou mandat. ”Avem date că s-a încercat o acțiune de forță a PDL, avem date din interiorul PDL care confirmă implicarea directă a primarului Ion Lungu, a juriștilor de la Termica, a angajaților Primăriei, unul dintre ei în Biroul Electoral Municipal din partea PNL și a cel puțin unui membru din Consiliul de Administrație de la TPL. Față de această situație, să-ți fie rușine, Ion Lungu!”, a declarat  Donțu. El a arătat că nu crede că”domnii asistați social Lungu și Cioban ar fi avut pregătirea necesară și infrastructura logistică să poarte această bătălie”.  Dovezile invocate de Donțu în sprijinul variantei pe care o susține se numără faptul că cei doi contestatari ar fi intrat în posesia listelor de susținători, deși PSD nu a putut, la cerere, să obțină listele celorlalte partide pe motiv că inclus date cu caracter personal. De asemenea, afirmă președintele PSD Suceava, există declarația a cel puțin un membru al BEM, cum că nici una dintre cei doi contestatari nu a fost la BEM pentru a studia vreo listă de semnături.

Donțu are sentimentul că cei doi contestatari ar fi putut fi răpiți de PDL-iști și ținuți undeva în secret

”Săptămâna trecută, Ion Lungu și PDL au cerut ajutorul serviciilor, nu al celor secrete, ci al serviciilor sociale ale Primăriei Suceava. Din lista beneficiarilor de servicii sociale au identificat două persoane care să semneze două cereri. În termen de 24 de ore, două persoane asistate social, din care unul cu semipareză, au contestat liste la Judecătoria Suceava, au completat un dosar de 15 pagini, din care 5 pagini de motivări. Au luat hotărârea Tribunalului în cazul Piedone, au anexat-o și au format un dosar de 15 pagini cu care au încercat să convingă instanța.  S-au făcut apărări prin înscrisuri, au invocat excepții și s-au făcut recuzări de judecători de către aceste două persoane asistate social.  Au avut informații din sală, prin sms, au răspuns la apărările noastre, și prin fax, de la Oficiul Poștal nr.1, au trimis către instanță toate aceste lucruri”, a afirmat liderul social democrat. De asemenea, el a spus că PSD va face plângere penală pentru că ”sincer să vă spun, am sentimentul că aceste două persoane au fost răpite. De aceea suntem îngrijorați. Colegi din sală i-au căutat acasă, să vadă despre dreptul cetățenesc care ar putea însemna o contestație, și n-au fost găsiți. Nici Paștele nu l-au făcut acasă. Ca partid social democrat suntem îngrijorați că ar fi putut fi răpiți de PDL-iști și ținuți undeva în secret. De aceea vom face plângere penală”, a declarat președintele Organizației Municipale Suceava a PSD. Motivul acestei desfășurări de forțe din partea PNL ar fi, a concluzionat Donțu, tentativa de a-l scoate din cursa electorală pe doctorului Tiberius Brădățan, candidatul PSD la Primăria Suceava. ”Am avut de-a face cu un atac la ordin, la ordinul lui Ion Lungu. Să folosești resursele primăriei este un lucru josnic și arată a disperare din partea actualului primar. El urăște organic competența, opoziția locală și inițiativa de orice fel. Întreaga lui activitate s-a desfășurat sub semnul autosuficienței și mediocrității”, a mai spus Donțu.

Donțu dezvăluie ”conspirația” prin care s-a încercat eliminarea PSD din competiția electorală în municipiul Suceava, 9.6 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.6/10 (5 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava