Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat că 82 de proiecte pentru lucrări în infrastructură au fost aprobate de Guvernul României pentru judeţul Suceava. Donţu a precizat că suma totală aferentă celor 82 de proiecte este de 47,76 milioane de lei. Banii vor fi alocaţi de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, proiectele fiind realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Donţu a evidenţiat că una dintre cele mai mari sume, de 3 milioane de lei (30 de miliarde de lei vechi), a fost alocată municipiului Suceava, banii asigurând finanţarea lucrărilor de reabilitare a zonei centrale a prin reabilitarea pietonalului, a străzilor din zonă şi a iluminatului. El a arătat că cea mai mare sumă de bani a fost alocată comunei Cornu Luncii, 3,2 milioane de lei, pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea şcolii cu clasele I-VIII din localitate. Cornu Luncii va mai beneficia de alte patru finanţări, cu o valoare totală de 2 milioane de lei, pentru construirea unei şcoli generale cu clasele I-IV în Sasca Mică, construirea unui pod peste pârâul Sasca Mare în zona „Uliţa la Gavriloaia” din Sasca Mare, şi pentru extinderea canalizării în comună.
Sume mai mari de bani, au primit comunele Ostra, pentru reabilitarea şi extinderea sursei de alimentare cu apă şi a reţelelor de apă (2 milioane de lei), şi Panaci, pentru alimentarea cu apă şi modernizarea unei şcoli (2,5 milioane de euro). De asemenea, pentru Fălticeni va fi finanţată cu suma de 1,97 milioane de lei investiţia de reabilitare a străzii Sucevei.

Ovidiu Donţu a mai precizat că tot prin PDNL, Consiliul Judeţean Suceava a primit o finanţare de peste 2,2 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor judeţene Rădăuţi – Frătăuţii Vechi şi Probota – limita cu judeţul Iaşi. „Finanţările pentru proiectele PNDL sunt acordate de o comisie a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, împreună cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale. Şi vreau să subliniez faptul că sunt finanţate comunităţile locale care au primari din toate partidele politice, nu ca în regimul Băsescu când primeau finanţarea doar primăriile PDL. Este o chestiune tehnică, şi nu politică”, a spus senatorul PSD de Suceava.

Senatorul sucevean a mai precizat că proiectele finanţate vor fi realizate şi în localităţile Adâncata, Bălăceana, Berchişeşti, Boroaia, Breaza, Broşteni, Buneşti, Cajvana, Calafindeşti, Câmpulung Moldovenesc, Comăneşti, Coşna, Crucea, Dolheşti, Dolhasca, Dorna Arini, Dorneşti, Drăgoieşti, Dumbrăveni, Forăşti, Frasin, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Fundu Moldovei, Gălăneşti, Grămeşti, Gura Humorului, Hănţeşti, Hârtop, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Horodniceni, Iaslovăţ, Ilişeşti, Liteni, Marginea, Milişăuţi, Mitocu Dragomirnei, Muşeniţa, Păltinoasa, Poiana Stampei, Pojorâta, Putna, Sadova, Stulpicani, Suceviţa, Todireşti, Ulma, Valea Moldovei, Vama, Vadu Moldovei, Vatra Dornei, Vicovu de Jos şi de Sus şi Zvoriştea.

Donţu a amintit că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a aprobat în luna mai 2015 finanţarea a 39 de proiecte prin PNDL, cu o valoare de 23,5 milioane de lei.
Pe de altă parte, făcând referire la Legea bugetului de stat pentru anul acesta, Ovidiu Donţu a ţinut să explice că bugetul pe 2015 a avut un nou concept prin care s-a urmărit sprijinirea comunităţilor sărace. „Astfel 2.000 de localităţi din ţară au primit sume necesare unei proiecţii de dezvoltare reală, iar primăriile care până în luna iulie 2015 nu au avut măcar suma primită anul trecut, li s-a repartizat diferenţa. Asta tocmai pentru a arăta că putem să dezvoltăm comunităţile sărace, menţinând finanţarea uzuală pentru celelalte primării. Conceptul acest nou a fost pornit dintr-o şedinţă a comisiei comisia de buget finanţe din Camera Deputaţilor, la care am participat şi eu pentru a susţine un amendament, şi a fost votat în unanimitate de parlamentarii PSD şi PNL”, a mai declarat Donţu.
Reamintim că la ultima rectificare bugetară, suma alocată judeţului Suceava pentru echilibrarea bugetelor locale a fost de 36,28 de milioane de lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava