Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, i-a trimis o scrisoare premierului României, Dacian Cioloş, prin care îi solicită acestuia să deblocheze proiectele de infrastructură finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi să aloce fonduri pentru investiţii noi. Ovidiu Donţu îi aminteşte premierului că fiind în plină vară, adminsitraţiile locale pot să realizeze lucrările de construcţie sau de reparaţii, fie că este vorba despre infrastructură, alimentări cu apă şi canalizări sau alte investiţii. „Am intrat în a doua lună de la încheierea alegerilor local-administrative din România. Suntem în plină perioadă de vară. Iar această perioadă pentru oamenii din administraţia locală este cea mai importantă din an din perspectiva lucrărilor care pot fi făcute la nivelul fiecărei comunităţi pentru cele mai stringente aspecte şi probleme ale sale. Cred că ar fi fost de mult momentul ca noile echipe local-administrative să îşi poată începe sau continua nestingherite activităţile pentru comunităţile care le-au ales”, a spus Donţu. El a arătat că din păcate, activitatea acestora, nu doar cele din judeţul Suceava, stagnează dintr-un motiv care ţine de Guvernul României, şi anume, situaţia noilor proiecte din cadrul PNDL.
Ovidiu Donţu îi atrage atenţia lui Dacian Cioloş că programe şi proiecte create înainte ca acesta să premia funcţia de premier, care au fost gândite atent şi care şi-au dovedit în timp efectele bune sunt în momentul de faţă blocate. „Acest lucru conduce în mod inerent la mari probleme pentru administraţia naţională şi îndeosebi cea locală şi, în final, pentru fiecare cetăţean din această ţară.
PNDL este un program vital pentru ţara noastră, dar din clipa în care aţi preluat mandatul şi până acum, nu îşi mai poate atinge obiectivele pentru care a fost gândit şi creat. Asta deoarece atât timp cât dumneavoastră nu înţelegeţi şi nici nu acceptaţi necesitatea funcţionarii lui conforme cu toate condiţiile îndeplinite, programul nu poate să decurgă cu de la sine putere. Pentru că nu ştiu dacă ştiţi sau vă pasă, dar România nu înseamnă doar Palatul Victoria şi capitala ţării. Iar administraţia locală, cea regional-teritorială a României, reprezintă infrastructura, baza structurală a ţării de care cred că ar trebui să aveţi o grijă deosebită”, i-a mai spus Ovidiu Donţu premierului Cioloş.

Senatorul sucevean a arătat că deşi acest program a fost început de către PSD, „nefiind o creaţie a dumneavoastră personală”, ar fi trebui tratat cu aceleaşi seriozitate şi obiectivitate, ca şi în cazul în care PNDL ar fi fost creat de actualul premier şi de Guvernul condus de acesta. „Ca să vă dau un mic exemplu, nu putem vorbi de o Românie modernă cu un veceu în fundul curţii, cu apa cărată cu ciutura de la fântâna din curte sau de la te miri ce distanţă de casele oamenilor. Nici de o Românie în care canalizarea este doar o poveste pentru multele dintre satele şi comunele româneşti. Ca să nu mai vorbim de infrastuctura rutieră în satul românesc şi mai ales aspectul care iarăşi ne interesează pe toţi, şi vorbesc din punctul de vedere al omului care vine dintr-o zonă cu un profil şi potenţial turistic excepţional, cel al turismului românesc, prevăzut de altfel în PNDL. Acesta este aproape imposibil de realizat din acelaşi motiv, insuficienta dezvoltare a comunităţilor din mediul rural în special”, se mai arată în scrisoarea trimisă premierului. Ovidiu Donţu a spus că în condiţiile în care urmează o rectificare bugetară îl roagă „foarte mult şi insistent” pe premier să ia în calcul o aducere la nivel corect şi funcţional a bugetului alocat PNDL pentru proiecte noi. Donţu i-a mai solicitat lui Dacian Cioloş să continue să asigure finanţării la parametrii optimi a proiectelor PNDL aflate în derulare, dar şi să asigure finanţarea corespunzatoare a programului de investiţii privind opţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare în toate şcolile din România.
„În plus, vă rog să aveţi în vedere ca, prin echipa ministerială pe care o păstoriţi, să se facă o demarare cât mai rapidă şi cât mai eficientă a furnizării fondurilor necesare pentru fiecare proiect de acest gen în parte. Astfel încât, lucrările să repornească şi să ajungă la nivelul propus. Şi acest lucru ar fi de dorit să se întâmple până în momentul venirii anotimpului rece.
Pentru că, domnule prim-ministru, dacă în acest an se pare că avem probleme grave în agricultură tot din vina finanţărilor în principal, sper să nu ajungem în aceeaşi situaţie şi cu compromiterea tuturor proiectelor de dezvoltare a comunităţilor româneşti”, a încheiat Ovidiu Donţu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava