Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a anunţat vineri că investiţia în şoseaua de centură a municipiului reşedinţă de judeţ va primi în anul 2015 finanţarea necesară pentru finalizarea lucrărilor. Aceasta după ce comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au adoptat un amendament formulat de senatorul PSD Ovidiu Donţu, prin care s-a suplimentat cu 20 de milioane de lei suma alocată pentru şoseaua de centură a municipiului Suceava. Ovidiu Donţu a subliniat că prin alocarea acestei sume, şoseaua de centură a Sucevei va putea fi finalizată în cursul anului viitor. În susţinerea amendamentului propus, Ovidiu Donţu a spus că şoseaua de centură a Sucevei reprezintă un proiect prioritar pentru judeţ, care are grad de realizare de 85%. „Această investiţie a avut alocată în anul 2014 toată suma necesară terminării lucrărilor, dar din vina constructorului, care a intrat în insolvenţă, proiectul nu a putut fi finalizat, contractul fiind reziliat. De asemenea, ar fi fost extrem de nepotrivit să transmitem un semnal cetăţenilor judeţului Suceava că această investiţie a fost prioritară în 2014, nefinalizându-se din cauze independente de voinţa finanţatorului, şi să nu considerăm prioritar acest proiect de investiţii pentru anul 2015”, a spus Ovidiu Donţu în susţinerea amendamentului său.
De precizat că amendamentul senatorului Ovidiu Donţu a a avut susţinerea ministrului Transporturilor, Ioan Rus. Senatorul PSD de Suceava a precizat că ministrul Transporturilor a afirmat că doar contestaţiile îndelungate la procedura de achiziţie ar mai putea întârzia finalizarea acestui proiect. În acelaşi timp, Ioan Rus a spus că pentru Ministerul Transporturilor aceasta este o lucrare prioritară în condiţiile în care ministerul îşi propune să finalizeze cât mai multe dintre obiectivele care au un grad mare de realizare a lucrărilor.
Ovidiu Donţu a mai precizat că şi ministrul Finanţelor, Darius Vîlcov, a precizat că este necesară găsirea banilor necesari pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei în cursul anului 2015, indicând în acelaşi timp şi sursa de finanţare, respectiv capitolul „alte acţiuni” din bugetul Ministerului Finanţelor.
Pe de altă parte, senatorul Ovidiu Donţu le-a transmis colegilor parlamentari că această investiţie este importantă şi datorită faptului că în Bucovina este necesară separarea traseelor turistice de drumurile de transport marfă, iar finalizarea centurii ocolitoare a municipiului Suceava reprezintă un prim pas în acest sens.
„O situaţie nepotrivită a apărut în momentul în care pe fişa de investiţii a acestui obiectiv apărea din greşeală că suma necesară pentru finalizarea lucrărilor ar fi de 83 de milioane de lei. În urma unor verificări declanşate în urma dezbaterilor din comisiile de transport ale Parlamentului, CNADNR, prin specialiştii săi, au recunoscut că suma din fişa de investiţii era neactualizată, lucru care ar fi putut să genereze amânări datorită unor nevoi supraevaluate. Faţă de această situaţie, o analiză rapidă a dus la deblocarea acestei probleme”, a mai explicat Ovidiu Donţu.
Nu în ultimul rând, el a ţinut să precizeze că aprobarea amendamentului cu privire la şoseaua de centură a Sucevei a beneficiat şi de susţinerea parlamentarilor PSD Neculai Bereanu, Ioan Stan, Eugen Bejinariu, Gavril Mîrza, Eugen Uricenc şi Ovidiu Iane.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava