Concert pascal
MOPAN Suceava

Locuitorii municipiului Suceava ale căror locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare ar trebui să stea liniştiţi pentru că în curând vor beneficia de căldură. Este mesajul transmis de senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donțu. În plus el a spus că reprezentanţii PSD din Consiliul Local Suceava nu vor vota nici o hotărâre care va conţine majorarea preţului gigacaloriei pentru populaţie care acum este de 185,3 lei. Donţu a venit cu un plan de acţiune pe care l-a expus în detaliu într-o conferinţă de presă organizată la sediul partidului. Ca prim pas al acestui plan îl reprezintă propunerea adresată primarului Ion Lungu de a emite către societetea Termica un ordin de furnizare a agentului termic în condiţiile legii. Legea spune că agentul termic trebuie furnizat atunci când se înregistrează temperaturi sub 10 grade Celsius trei nopţi consecutiv. Donţu a explicat că în cazul în care Termica nu va ţine cont de acest ordin se va pune în aplicare pasul doi şi anume forţarea societăţii. El a arătat că Departamentul juridic al Primăriei este pregătit să depună în instanţă o ordonanţă preşedinţială prin care va obliga Termica să furnizeze căldură în termen de maximum 24 de ore.

«Jumătate din atribuţiile pe care le-ar avea administratorii judiciari în această procedură deja au fost încălate »

Ovidiu Donţu care este de profesie jurist a declarat că Termica, deşi se află însolvenţă, este obligată să asigure continuitatea serviciului public de alimentare cu energie termică întrucât se supune prevederilor Legii 325/2006 privind serviciile publice. De asemenea, a menţionat Donţu, Termica este pasibilă de plata unor daune în cazul în care nu se achită de obligaţiile legale. El a criticat modul de lucru al adminstratorilor judiciari ai societăţii care cer majorarea preţului de producţie al gigacaloriei de la 274 la 445 de lei arătând că aceştia au făcut « o forţare în atac ». Mai mult, Donţu susţine că jumătate din atribuţiile administratorilor judiciari au fost încălcate. El a arătat că aceştia nu au prezentat un raport din care să reiasă cauzele care au dus la intrarea în insolvenţă a societăţii Termica şi care sunt vinovaţii, precum şi lista exactă cu creditorii şi creanţele exacte ale societăţii. În opinia lui Donţu în adresa înaintată Consiliului Local prin care administatorii judiciari cer majorarea preţului gigacaloriei aceştia încearcă să denatureze adevărul. «Nu în ultimul rând prin prevederile pe care le conţine adresa înaintată Consiliului Local există elemente constitutive vorbesc despre un anumit tip de infracţiune pe care ar putea să o comită administratorii judiciari şi anume abuzul în serviciu contra interesului public. Administratorii judiciari sunt într-un serviciu public au în spate o lege în baza căreia îşi desfăşoară activitatatea şi în opinia mea ca om care şi-a dat licenţa în procedura insolvenţei jumătate din atribuţiile pe care le-ar avea administratorii judiciari în această procedură deja au fost încălate »,a declarat Donţu.

Plângeri penale împotriva administratorilor judiciari de la Termica

Ovidiu Donţu a subliniat că împotriva administratorilor judiciari ai Termica sunt pregătite inclusiv plângeri penale. «Practic administratorii judiciari nu-şi îndeplinesc atribuţiile legale, nu au un mandat stabil de la judecătorul sindic dar s-au gândit ei că e bine să majoreze preţul gigacaloriei la populaţie lucru pe care-l vom sancţiona extrem de ferm. Am vorbit cu cei de la Departamentul juridic al Primăriei Suceava. La nivelur lor sunt cunscute aceste acte normative şi sunt pregătite inclusiv plângerile penale, inclusiv o ordonanţă preşedinţială prin care operatorul public popate fi obligat în teren de 24 de ore să furnizeze agentul etrnic către populaţie. Toată această tevatură care a început în spaţiul public în Suceva nu se justifică. În momentul în care se va ajunge să nu se furnizeze în condiţiile legii agentul termic se va interveni juridic. Faţă de această situaţie vreau să liniştesc populaţia Sucevei că nu suntem în situaţia ca să nu fie furnizată căldura », a spus Donţu. Parlamentarul social democrat propune înfiinţarea unei noi societăţi comerciale pe acţiuni cu aţionar unic Consiliul local Suceava care să aibă ca obiect de activitate transportul şi distribuţia agentului termic lucru care se poate face în maximum o săptămână.

Donţu: ”Termica este obligată să furnizeze căldură în caz contrar va plăti daune”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava