MOPAN Suceava

Nu a trecut nici două luni de zile de când maestrul Constantin Tăpîrjan a trecut în nefiinţă şi un alt mare campion sucevean ne-a părăsit. Este vorba despre multiplul medaliat mondial, european, balcanic şi naţional la rachetomodelism, Dorin Torodoc.
Un adevărat geniu al motoraşelor şi al sporturilor tehnico-aplicative acest sportive deosebit era la orice oră din zi la atelier. Dorin Torodoc s-a născut pe 14 iunie 1957 şi şi-a început activitatea în 1968 la Casa Pionerilor din Suceava şi chiar de la început s-a remarcat pe plan national, dar ţi internaţional. La doar 23 ani a devenit campion balcanic în Turcia, pentru ca doar peste doi ani să cucerească medalia de bronz la Campionateel Europene. În 1983 a luat prima medalie la Campionatele Mondiale din Polonia şi apoi în 1984 a luat aurul la Campionatele Europene. În 1986 a devenit vicecampion mondial în Bulgaria, iar primul titlu mondial la individual l-a obţinut în 1994, repetând performanţa cu echipa României în 1996. De-a lungul anilor a fost de 16 ori campion national şi a fost sportiv al Clubului Sporturilor Tehnico-Aplicative din Suceava din 1970, adică de la doar 13 ani.
Pe lângă faptul că a fost un sportiv de performanţă, Dorin Torodoc a fost şi un om deosebit, gata de fiecare data să ajute şi să fie de folos pentru colegii săi. Este o mare pierdere pentru sportul sucevean şi toţi cei care l-au cunoscut regret plecarea sa premature la cele veşnice. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dorin Torodoc, un mare campion sucevean a trecut în nefiinţă, 7.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.7/10 (3 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava