MOPAN Suceava

Cazul copiilor familiei Bodnariu preluați de autoritățile norvegiene din cauza unor presupuse violențe ale părinților a generat multă emoție în țara natală a tatălui copiilor. Pe rețelele sociale, românii s-au împărțit în două tabere, unii acuzând autoritățile norvegiene de abuz, alții denunțând practica neaoșă a ”educației prin bătaie”, a palmei la fund care disciplinează puștii neascultătorii.

Printre persoanele publice care resping metoda românească de disciplinare, în ideea că ”bătaia e ruptă din Rai” și unde ”dă mama crește”, se numără și actrița Dorina Chiriac (42 de ani), care a publicat o mărturie emoționantă pe pagina personală de Facebook, potrivit click.ro.

Dorina rememorează apoi un episod recent, în care un bătrân i-a sugerat să-și altoiască fetița, pe atunci în vârstă de patru ani, pentru că făcuse o criză de plâns în parc. ”Sonia mea avea 4 ani. Am ieșit la plimbare-n Herăstrău. Și nu ne-am înțeles asupra momentului când ar putea să mănânce înghețată. A început să țipe și să bată din picioare. S-a tăvălit pe jos.I-am spus că aștept să se liniștească să putem vorbi. Țipa. Era duminică și parcul era plin de lume. Sonia țipa. Pe marginea aleii, pe-un scăunel, stătea un bărbat cu un cântar în față. Știți voi, 50 de bani o cântărire. Bărbatul se uită deranjat la Sonia și-mi strigă printre oameni: «Da’ dați-i, doamnă, două zdravene la spate, să se învețe minte!» Îl localizez cu ochi de oțel brusc și-i strig, tot printre oameni: «Dumneata ai fost bătut când erai mic?» «Da!» – îmi răspunde cu mândrie. «Și-acuma ți se pare că ai ajuns om de afaceri?» Știu, dacă ne aflam la teatru, erau aplauze. Lumea din parc a râs. Stați liniștiți, Sonia s-a liniștit curând. Dar aflase deja abrupt că poți să fii lovit ca răspuns la o acțiune. Încă nu înțelege. Nici mama ei nu înțelege încă.”, a mai scris actrița, potrivit sursei citate.

 

Citește articolul complet pe: http://www.click.ro/vedete/romanesti/dorina-chiriac-marturie-emotionanta-despre-umilintele-din-copilarie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava