Concert pascal
MOPAN Suceava

Dorna Medical  demarează o nouă campanie de donare de sânge, de data aceasta, în Municipiul Fălticeni, în parteneriat cu Protopopiatul Fălticeni (Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților) și Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava. Toți cei care vor să doneze sânge sunt invitați sâmbătă, 1 septembrie 2018, între orele  09.00 – 17.00, la Centru de Imagistică Medicală Dorna Medical din Fălticeni (Str. Mihai Eminescu nr.7, vizavi de Spitalul Municipal Fălticeni).
Donatorii beneficiază gratuit de analize de sânge (hemoleucogramă, RH, grupă sanguină, hepatitele B și C, HIV, HTLV – leucemie, test sifilis).
Chiar dacă este o procedură relative simplă, înainte de a dona sânge, este necesar să fii informat pentru a ști dacă ești sau nu eligibil.

Ce trebuie să știi înainte să mergi să donezi sânge

Pentru a putea dona, trebuie să ai vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, să ai greutatea de peste 50 de kg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale (inclusiv intervenții la dentist sau tatuaje), să nu fii însărcinată, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală (nici cu cinci zile înainte sau după menstruație). În plus, este esențial să nu fi consumat băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării. Trebuie să știi că nu vei trece de „proba chestionarului” dat la fața locului dacă ești sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine. De asemenea, dacă ai avut sau ai hepatită, TBC, sifilis, malarie, epilepsie sau alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, astm, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), nu vei putea dona.

Cât donezi și cât durează

La o donare se recoltează 450 ml. de sânge, cantitate ce se reface ca volum în câteva ore, iar la nivel celular în două săptămâni. Această „reînnoire” este considerată benefică întregului organism. Trusa utilizată pentru fiecare donare este sterilă și de unică folosință. Recoltarea durează în jur de 10 minute. Pentru a preîntâmpina orice situație neplăcută, programează-te înainte la unul dintre cele două numere de telefon disponibile: 0330.114.466 sau  0752.220.411.
Nu uita că donând sânge, salvezi trei vieți!

Mai puţin de 2% dintre români donează sânge, iar această lipsă a provocat o criză la noi în ţara care durează de ani de zile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava