Concert pascal
MOPAN Suceava

Poliția a întocmit un dosar penal penal pe numele unor suceveni care au fugit din carantină, fiind prinși pe aeroprtul din Sibiu. Prefectura Suceava a transmis, astăzi, că un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unei asistente medicale din județul Suceava care un a respectat măsura autoizolării la domiciliu. Asistenta medicală a fost identificate de forțele de ordine în afara domiciliului.

Potrivit Prefecturii, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Suceava, în colaborare cu jandarmii și militarii detașați din județele Iași și Bacău, au desfășurat în continuare activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență. „Polițiștii suceveni continuă să acționeze integrat împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor cu persoane care urmează să intre în carantină, sau care părăsesc țara pentru a desfășura muncă sezonieră în spațiul Uniunii Europene”, a declarat prefectul județului, Alexandru Moldovan. El a adăugat că patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Astfel cursul zilei de sâmbătă, 11 aprilie 2020, în urma măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea infectarii cu Covid 19, echipele mixte la care au participat 291 de polițiști, 101 polițiști locali, 34 de militari MApN și 90 de jandarmi au verificat la domiciliu persoanele aflate în autoizolare precum și  locațiile de carantinare. Au fost verificate 3185 de persoane aflate în autoizolare și/ sau carantinare precum și 78 de societăți comerciale.

În urma acțiunilor de verificare au fost aplícate 196 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 763.000 lei pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor și au fost întocmite două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea pentru două persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu s-a dispus măsura carantinării.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava