MOPAN Suceava

Șoferul unei autoutilitare care a accidentat o minoră în vârstă de opt ani s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă. Accidentul a avut loc vineri, 30 aprilie a.c., la ora 09.45, pe DN 2, pe raza localității Vadu Moldovei. În timp ce conducea autoutilitara, un bărbat de 43 de ani, din comuna Forăști, a surprins și accidentat mortal o minoră de 8 ani din municipiul Fălticeni, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea regulamentară a carosabilului, pe trecerea pentru pietoni semnalizată prin indicatoare și marcaje.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
„De la începutul acestui an au avut loc mai multe evenimete rutiere în care au fost implicaţi minori lăsaţi lipsiţi de supraveghere. În unele cazuri minorii se deplasau regulamentar, vinovăţia pentru producerea accidentelor aparţinând şoferilor, iar în alte cazuri minorii au pătruns în drumul public tocami datorită lipsei de supraveghere. În ambele situaţii, din păcate, minorii sunt cei care au avut de suferit, în unele cazuri regretele fiind tardive.
Poliţiştii recomandă încă o dată părinţilor sau celor care au în îngrijire minori să îi supravegheze îndeaproape atunci când se deplasează pe drumurile publice şi să îi însoţească  în măsura posibilităţilor, astfel încât riscul victimal să fie diminuat cât mai mult”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava