În ziua de 30.05.2020, intervalul 08:00-12:00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor legale de către deținătorii legali de arme și muniții. În cadrul acțiunii a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, și s-a aplicat o sancțiune contravenţională prevăzută de Legea 295/2004, în valoare de 5000 lei.

De asemenea, a fost anulat dreptul de deținere port și folosire pentru 2 deținători de arme și muniții ce nu s-au prezentat în vederea prelungirii valabilității permisului de armă și s-a clarificat situaţia unui număr de 3 deţinători autorizaţi de arme, cu privire la aceștia urmând a fi actualizate datele în bazele specifice.

Astfel, la 30.05.2020, lucrătorii din cadrul S.A.E.S.P. – I.P.J. Suceava, în urma verificărilor efectuate a fost identificat un bărbat de 47 ani din mun. Suceava, posesor al permisului de armă, care nu s-a prezentat pentru prelungirea valabilității permisului de armă și nu a depus arma deținută, neletală cu destinația autoapărare, la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea acestuia.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de “nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, ce urmează a fi soluţionat procedural prin unitatea de parchet competentă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava