MOPAN Suceava

Sâmbătă, 19 decembrie, în jurul orei 11.10, poliţiştii din cadrul Politiei Municipiului Vatra Dornei și jamdarmi din cadrul Detașmentului nr. 4 Jandarmi Vatra-Dornei, au identificat doi minori de 14 şi 15 ani, localnici, care foloseau petarde din categoria P1 interzise la deținere persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de “orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ce urmează a fi soluţionat procedural.

Articolele pirotehnice cu emițător de sunet cu efect luminos tip FS1 din categoria P1 și o cutie cu 60 bucăți emițătoare de sunet din categoria P1, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Reamintim că persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Referitor la persoanele fizice, atragem atenția că acestea, dacă au vârsta de peste 18 ani, pot deține și folosi în scop de divertisment doar articole pirotehnice din categoria F1, pe tot timpul anului.
Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment iar utilizarea ce nu corespunde cu destinația acestora se sancționează contravențional.

Utilizarea articolelor pirotehnice din categoria P1 este permisă doar în scopul pentru care sunt produse, adică pentru îndepărtarea animalelor agresive sau sălbatice, de către persoanele aflate în pericol, precum și în agricultură, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

Polițiștii atenționează că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Comercializarea de către orice persoană neautorizată de articole pirotehnice, indiferent de categorie, constituie infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Totodată, persoanele juridice nu pot comercializa articole pirotehnice din categoriile F2-F4 către persoane ce nu au calitatea de pirotehnist.

În conformitate cu legislația în vigoare, este permisă organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile F3 şi F4 numai în condiţiile în care există acordul primăriei pe a cărei rază se execută jocurile respective, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi avizul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava