MOPAN Suceava

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolit Dosoftei” din Municipiul Suceava au participat luni, 13 septembrie 2021, la festivitatea de deschidere a noului an școlar 2021-2022. În mijlocul lor s-a aflat cu această ocazie Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. La evenimentul desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, au participat și oficialități locale, precum primarul Ion Lungu care le-a vorbit celor prezenți despre susținerea pe care Primăria Suceava o oferă Seminarului Teologic în ceea ce privește finalizarea lucrărilor demarate în anii trecuți, asigurându-i totodată de sprijinul acesteia în toate acțiunile care au ca principal scop bunul mers al procesului educațional.

La final, ierarhul a înmânat două distincții de vrednicie oferite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic. Ordinul „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” i-a fost acordat doamnei profesor Daniela Luminița Ceredeev, inspector pentru disciplina religie, întrucât „a urmat exemplul Sfântului Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, tânărul înțelepțit de Dumnezeu care și-a îndeplinit cu devotament slujirea sa și și-a fundamentat credința ortodoxă pe înțelegerea Evangheliei, mărturisind- o curajos semenilor săi prin faptă și cuvânt”.

Părintele Adrian Iftimiu, fost director al Seminarului, a primit cea mai înaltă distincție oferită clericilor de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Ordinul „Crucea Bucovinei”,„pentru remarcabila activitate în slujirea Bisericii și Comunității”.

La final, Preasfințitul Părinte Damaschin, împreună cu părintele arhidiacon Bogdan Hrișcă, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox și consilierul eparhial al Sectorului Educațional al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a binecuvântat camerele elevilor seminariști prin stropire cu apă sfințită.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava