MOPAN Suceava

Două grupări infracționale care au acționat în Suceava și Botoșani, specializate în prostituție cu tinere minore și majore, au fost destructurate de DIICOT în cadrul operațiunii „Ziua Z”, care s-a desfășurat astăzi în toată țara. Potrivit unui comunicat de presă, în urma activităților de urmărire penală desfășurate  de către  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava  s-a stabilit faptul că în perioada anilor 2010 – 2014, un număr de 16 suspecți de pe raza municipiilor Suceva si Botosani s-au ocupat în mod curent de recrutarea, adăpostirea, transportarea, transferarea sau preluarea de tinere minore sau majore în vederea exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituţiei
„În cauză au fost identificate un număr de două grupări infracționale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism, unii sau unul dintre membrii primului grup  fiind legătura cu cel de-al doilea grup. Membrii acestor grupări  au acționat împreună sau separat în diferite perioade de timp de timp, în scopul exploatării sexuale a mai multor tinere minore sau majore”, se precizează în comunicatul DIICOT. Tot astăzi, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Botoșani au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare pe raza județelor Botoșani și Suceava, în cadrul unei acțiuni vizând combaterea traficului de droguri de risc, de mare risc și de substanțe cu efect psihoactiv.
„În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2016, în Cartierul Primăverii din municipiul Botoșani, o grupare de persoane, organizată pe baza relațiilor de rudenie, de amiciție ori generate de interese financiare, a pus bazele și a dezvoltat în județul Botoșani, o rețea complexă de distribuție a drogurilor de risc și mare risc și a substanțelor  cu efect psihoactiv către numeroase persoane consumatoare, în special tineri”, se spune în comunicat.
De precizat că în această dimineaţă, în cadrul operatiunii ZIUA Z, sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul direcției au declanșat o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat, care se derulează concomitent pe teritoriul a 28 de județe şi a municipiului Bucureşti (Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timisoara, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud) fiind efectuate un  număr de 238 de percheziții domiciliare, ce vizează nu mai puțin de 227 de suspecți.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene și luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Acţiune a fost efectuata cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Direcţiei Generale Anticorupţie și cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se mai spune în comunicatul DIICOT.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava