MOPAN Suceava

Peste 27.000 bucăți țigarete de contrabandă au fost confiscate de polițiști după percheziționarea unor imobile și vehicule. În cursul zilei de joi, 4 august, lucrătorii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul S.I.C.E., au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigarete de provenienţă extracomunitară pe raza municipiului Fălticeni, în zona pieței agroalimentare.

În urma activităților investigative și a măsurilor procedurale dispuse au fost identificate două autoturisme parcate în zona pieței în interiorul cărora se aflau depozitate țigarete de proveniență extracomunitară. Astfel, în urma percheziției efectuate asupra unui autoturism, în interiorul acestuia au fost identificate 24.500 bucăți țigarete, diferite mărci, iar în urma percheziției efectuate asupra altui autoturism, au fost identificate 2.100 bucăți țigarete. În cauză s-a procedat la ridicarea și indisponibilizarea autoturismelor în valoare de aproximativ 7000 de Euro, precum și a cantităților de țigarete.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate au fost obținute date și indicii temeinice cu privire la depozitarea unor cantități de țigarete și într-un imobil situat în zona verificată, sens în care au fost formulate propuneri procedurale către unitatea de parchet competentă, care la rândul său a solicitat instanței de judecată emiterea unui mandat de percheziție domiciliară.

În urma punerii în aplicare a mandatului de percheziție domiciliară, într-o încăpere a unui imobil din mun. Fălticeni, a fost descoperită și ridicată cantitatea de 1.220 bucăți țigarete, diferite mărci.

Cercetările vor fi continuate în cele trei dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de contrabandă, fapte prev. și ped. de art. 270, alin. 3 din Lg. 86/2006 privind Codul Vamal al României, cu modificările și completările ulterioare, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

 

Două mașini folosite de contrabandiștii de țigări din piața Fălticeni au fost confiscate de poițiștii suceveni, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava