Concert pascal
MOPAN Suceava

În weekend, municipiul Botoşani a fost gazda Campionatului Naţional Individual de lupte greco-romane pentru juniori II (cadeţi), competiţie la care au participat în total 137 de sportivi din ţară, printre care şi luptătorii din municipiile Suceava şi Rădăuţi.

Component al lotului naţional de juniori I deşi este încă junior II, suceveanul Teodor Chira a reuşit să câştige a treia medalie de aur în acest an, în limitele categoriei 100 de kilograme. Luptătorul antrenat de Valerică Gherasim a avut un parcurs foarte bun, fără probleme până în finala mare, dovadă fiind şi meciurile câştigate prin superioritate tehnică. În meciul pentru aur, Teodor Chira a întâlnit un luptător ce-i este coleg la lotul naţional, Ciprian Trufan, un sportiv pe care-l cunoaşte foarte bine şi care este antrenat de Ştefan Rusu la CSM Bucovina Rădăuţi. Finala a fost foarte strânsă, primul care a punctat fiind rădăuţeanul, dar Teodor Chira a egalat la 1. Pe finalul meciului, sucevenul a reuşit să mai facă două puncte şi să câştige titlul de campion naţional al României, primele două locuri pe podium la 100 de kilograme fiind ocupate astfel de doi luptători din judeţul Suceava.

„Teodor Chira şi-a făcut loc până-n finală cu meciuri câştigate clar, în care a excelat atât în procedeele din picioare, cât şi cele din parter. Finala cu sportivul din Rădăuţi a fost cea mai aşteptată şi disputată din tot turneul, şi asta mai ales pentru faptul că fiecare din cei doi luptători putea să câştige aurul. La acest meci au fost prezenţi şi antrenorii loturilor de juniori I şi II, iar la final s-au arătat mulţumiţi de evoluţia ambilor sportivi, pe care îi consideră de viitor. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijin, Consiliului Judeţean Suceava, colegilor profesori de la LPS Suceava şi Palatul Copiilor, firmei Trutzi Suceava, Sevi Caba (Restaurant Melody) şi lui Paul Popovici, SC Euro Express Full”, a precizat antrenorul Valerică Gherasim.

Teodor Chira va participa mai mult ca sigur la Campionatul European din Bosnia-Herţegovina, de la finalul lunii iulie, având şanse să ajungă şi la Campionatul Mondial, programat în septembrie, în Grecia.

O altă performanţă notabilă la aceste finale naţionale de cadeţi a fost obţinută de sportivul Ioan Bălan, pregătit de antrenorul Daniel Ciubotaru. În ciuda faptului că este încă junior III şi a luptat cu adversari şi cu doi ani mai mari, Ioan Bălan a făcut o figură frumoasă şi a reuşit să câştige bronzul categoriei 54 de kilograme. Ioan Bălan a câştigat primul meci în faţa unui sportiv de la gazde, iar mai apoi a pierdut lupta pentru intrarea în finala mare în faţa unui braşovean. În a doua zi a concursului, suceveanul a reuşit în recalificări să învingă un rădăuţean mult mai bine cotat, cu doi ani mai mare, după un meci strâns la finalul căruia scorul a fost 7-4. Finala mică avea să fie una dramatică, dar până la urmă Ioan Bălan a reuşit să-şi adjudece medalia naţională de bronz în faţa unui adversar din Bistriţa.

„Ioan Bălan s-a autodepăşit la aceste finale şi a urcat pe podium, chiar dacă este încă la juniori III. Mai mult, el s-a pregătit doar două săptămâni pentru acest turneu, şi asta deoarece a fost bolnav şi a stat o săptămână în spital. În meciul pentru medalie lupta a fost una dramatică, ambii luptători întorcând scorul de mai multe ori, dar până la urmă s-a terminat 8-8, iar sportivul nostru a câştigat pentru că avea realizat procedeul cu cele mai multe puncte, patru”, a declarat antrenorul sucevean, Daniel Ciubotaru.

Cel de-al patrulea medaliat din judeţul Suceava a fost Valentin Boicu, luptător pregătit la CSŞ Rădăuţi de Florin Rusu, ce a câştigat bronzul categoriei 58 de kilograme.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava