Poliția Rădăuți a fost sesizata la 112 de către un activist de mediu de 31 de ani din Rădăuți, cu privire la faptul că dinspre comuna Volovăț spre comuna Marginea se efectuează un transport de material lemnos, solicitând verificarea legalității încărcăturii.

Patrula de poliție din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți a identificat în trafic pe raza comunei Volovăț, pe D.J. 209 K, o autoutilitară care tracta o semiremorcă, ansamblul de vehicule fiind încărcat cu material lemnos. S-a procedat la oprirea ansamblului de vehicule pe D.J. 209 K, în comuna Volovăț, la volanul autoutilitarei fiind identificat șoferul de 60 ani, din mun. Rădăuți, care a prezentat polițiștilor avizele de însoțire a materialului lemos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la materialul lemnos transportat, s-a procedat la conducerea ansamblului de vehicule la Depozitul Atelier Împletituri–Marginea în vederea inventarierii, personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea constatând că datele înscise în avize corespund cu cantitatea de material lemnos însă numărul de bucăți material lemnos din avizele de însoțire nu corespunde cu numărul de bucăți inventariate de către personalul silvic. Având în vedere acest lucru s-a procedat la sancționarea contravențională a persoanei juridice titulare a transportului cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea modului de completare a avizelor de însoțire, conf. Lg. 171/2010.

La Depozitul Atelier Împletituri–Marginea au fost solicitați și reprezentanți I.S.C.T.R. Suceava care au constatat nereguli privind depășirea lungimii ansamblului de vehicule și depășirea greutății totale rezultate din documente, fapte sancționate contravențional cu suma de 2.800 lei.

De asemenea, întrucât conducătorul auto a refuzat cântărirea încărcăturii, s-a aplicat și o sancțiune contravențională de 6.000 lei, ca măsură complementară fiind reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoutilitarei, aceasta fiind indisponibilizată până la punerea în legalitate.

Totodată, polițiștii au fost sesizați că pe perioada verificării cantității de material lemnos, activistul de mediu care a rămas în zona Depozitului Atelier Împletituri–Marginea ar fi fost amenințat și chiar agresat de către persoane din anturajul șoferului care ar fi venit ulterior la fața locului. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,loviri sau alte violențe” și ,,amenințare”, stabilindu-se că persoanele respective au aruncat și cu pitre asupra mașinii activistului de mediu, în acest sens cercetările fiind extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,distrugere”. Au fost identificate și audiate toate persoanele implicate, stabilindu-se participația directă la comiterea faptelor a doi bărbați de 27 și 38 de ani, ambii din comuna Sucevița.

Urmare a probatoriului administrat de polițiști s-a dispus extinderea cercetărilor și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,tulburare a ordinii și liniștii publice”, față cei doi bărbați de 27 și 38 de ani dispunându-se măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cei doi au fost introduși în arestul IPJ Suceava, cercetările continuând pentru documentarea activității infracționale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
PNL - Gheorghe Flutur
PNL - Ion Lungu - Lucian Harsovschi
PSD - Mirela Adomnicai
PSD - Dan Cusnir
PMP - Bogdan Codreanu
PMP - Marian Andronache
PRO România - Alexandra Harja Samsonescu
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava