MOPAN Suceava

În toată această perioadă dificilă, Opera Comică pentru Copii nu a încetat nicio clipă să le fie alături copiilor, aducându-le acasă spectacole și emisiuni create pentru ei, disponibile în aplicația Opera Copiilor (https://app.operacomica.ro/). Dar a sosit timpul ca emoțiile dintre micii spectatori și artiști să umple curtea instituției de pe Calea Giulești 16. În fiecare vineri, sâmbătă și duminică OCC așteaptă publicul cu spectacole în aer liber. Întreaga Stagiune de Vară (01 iunie – 30 august) este anunțată de Opera Comică pentru Copii și disponibilă pentru rezervări în rețeaua bilete.ro. Iar luna iunie aduce două premiere pentru publicul spectator: Gala de Musical, în regia Antoanetei Cojocaru și baletul Scufița Roșie, în regia Andreei Soare.

Astfel, pe 12 și 13 iunie, de la ora 19:00, în curtea OCC se va desfășura premiera spectacolului imaginat de regizoarea Antoaneta Cojocaru. La Gala de Musical vor participa unele dintre cele mai iubite personaje din spectacolele produse de aceasta la OCC. Micuța Dorothy va călători pe aripile muzicii prin Țara de Nicăieri, unde locuiește Peter Pan și prin Liliputh, țara piticilor, unde îl va descoperi pe Gulliver!

,,Gala de musical este o gală a bucuriei în special, o sărbătoare a prieteniei și a recunoștinței de a fi împreună după aceste luni de izolare. Este un spectacol special conceput pentru acest moment și pentru scena de afară, în care vom regasi cele mai îndrăgite arii din musicalurile Operei Comice pentru Copii, cele mai îndrăgite personaje și cei mai îndrăgiți interpreți. Îmi doresc un spectacol de început de vară plin de lumină și de căldură, ca un moment fermecat în care binele învinge tot”-  Antoaneta Cojocaru.

Următorul weekend, pe 19 și 20 iunie, de la ora 19:00, la Opera Comică pentru Copii are loc premiera primului balet din România cu decor animatronic, Scufița Roșie, în regia Andreei Soare. Spectacolul era programat să aibă premiera în luna martie, în sala UnderGrant, cu toate acestea, premiera a fost susținută ONLINE, pe pagina de Facebook a Operei Comice pentru Copii, unde 65 de mii de oameni s-au bucurat de spectacol la ei acasă! Opera Comică pentru Copii îi invită pe cei mici să se bucure, în pași de dans, de povestea Fraților Grimm, la premiera spectacolului în aer liber!

,,Avem de a face cu o poveste cu un puternic mesaj educativ și inițiatic, acela al protecției materne și al auto-protecției pe care copilul trebuie să și-o dezvolte, iar într-o lume din ce în ce mai vulnerabilă în privința spațiului și al securității private, maniera în care povestea previne copilul pe această temă este potrivită pentru completarea spectrului educației culturale și civice. În demersul de formare al exemplelor personale ale copiilor, identificarea Scufiței Roșii cu baletul (profesie îndrăgită la care aspiră foarte multe fetițe) este un mijloc prin care receptarea mesajului poveștii devine mult mai facilă” – Andreea Soare.

Cei mici și mari își pot petrece weekendurile de vară la Opera Comică pentru Copii, într-o lume de poveste! Bilete pentru întreaga stagiune de vară sunt disponibile în rețeaua bilete.ro: www.bilete.ro/categorii/pentru-copii/opera-comica

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a fost prima care a mutat întreaga activitate în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgență, începând cu data de 10 martie 2020. De altfel, a și lansat aplicația Opera Copiilor (https://app.operacomica.ro/), unde sunt disponibile deja 30 de spectacole și zeci de emisiuni produse în exclusivitate de echipa Operei Comice pentru Copii. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte – lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare, precum festivaluri de vară și de iarnă, ,,Atelierele ,Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, tururile ,,În Spatele Cortinei”, ,,Escape Room”, ,,Games Room”, ,,Petrecere de ziua de naștere”, ,,Aventura Parc”, ,,Abonamente”, ,,Voluntariat”, Aplicația ,,Opera Copiilor”, ,,Căpșunariul Copiilor”, campania ,,Alo, Opera Copiilor?” , traseul ,,Madagascar” etc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava