Concert pascal
MOPAN Suceava

Două proiecte ale elevilor suceveni au cîștigat premiul I la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică, de la Universitatea <Ștefan cel Mare>.

Astfel, la secțiunea Științe aplicate – seniori, premiul I <In memoriam Ana Aslan> a fost obținut de Mihai – Alexandru Hulubeac și Antonie – Rareș Grigoraș, de la Colegiul Național „Petru Rareș”, cu proiectul <Dispozitiv protetic de replicare a pășirii naturale cu ajutorul rețelelor neuronale>. Profesorul lor coordonator a fost Anca Greculeac. Lucrarea băieților de la „Petru” a fost propusă pentru participarea la concursul Uniunii Europene pentru tineri oameni de știință.

La secțiunea Științe fundamentale – seniori, premiul I <In memoriam Nicolae Paulescu> a fost luat de Comșa Mirela-Elena și Botezat David-Ionut, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și Centrul Județean de Excelență, cu proiectul <COVID – 19. Complicațiile combinării unor medicamente cu dexametazonă>. Cei doi au fost îndumați de profesoara Cristina Amalia Dumitraș.

În total, în concurs au fost înscrise 29 de proiecte, și s-au acordat premii la șase secțiuni, celelalte fiind: Robotică – seniori, Tehnologia informației – seniori, Robotică – juniori și Științe fundamentale – juniori. Au mai cîștigat premiul I elevi din Bacău și Vaslui. De asemenea, au fost acordate premii speciale din partea unor universități din Cluj-Napoca, Sibiu și Iași, și a Forumului Inventatorilor Români, dar și premii care constau în participarea gratuită la Școala de vară de Științe și Tehnologie de la Măgurele. Școala de vară este organizată de institutele de cercetare de pe platforma Măgurele, sub egida proiectului ReCoNnect. Olimpiada Națională de Creativitate Științifică a fost organizată de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” și Societatea Științifică Cygnus.

Președintele Comisiei centrale de jurizare, prorectorul USV Mihai Dimian, a declarat: „Rezultatele ediției din acest an au arătat că există instituții școlare în România care, chiar în condiții de pandemie, au reușit să facă performanță în cadrul unor activități nonformale, punînd în valoare potențialul creativ științific al elevilor. Îi felicităm pentru efortul făcut, pentru rezultatele obținute și îi asigurăm că Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava continuă să sprijine astfel de inițiative din școlile românești”. Sponsorii acestei ediții a competiției au fost: Aqua Carpatica, Dorna, Endava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Silvic „Bucovina” și Școala Gimnazială ,,Bogdan Vodă” din Cîmpulung, precum și Liceul cu Program Sportiv din Suceava.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava