Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii suceveni au confiscat două autoturisme care transportau lemne fără documente legale. Alături de lucrătorii Gărzii Forestiere, poliţiştii suceveni au acţionat zilele trecute pentru identificarea transporturilor ilegale de material lemnos. În urma controalelor efectuate au fost confiscaţi peste 28 m.c. material lemnos, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 10.000 lei şi au fost indisponibilizate o autoutilitară şi o remorcă.

Astfel, în cursul zilei de vineri un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe DN 17, în comuna Vama, o autoutilitară condusă de un localnic de 23 de ani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici. În urma inventarierii, aceștia au stabilit faptul că tânărul transporta ilegal cantitatea de 0,95 m.c. lemn de foc de esență cireș.

Șoferul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos, în valoare de 157 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama.

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii au continuat cercetările într-un caz în care, cu o zi înainte, angajații Gărzii Forestiere Suceava au oprit pentru control pe raza comunei Moldovița, în imediata apropierea a barierei unui drum forestier, o autoutilitară condusă de un bărbat de 35 de ani din orașul Frasin, care transporta material lemnos fără documente legale. Până la sosirea poliţiei, bărbatul a descărcat materialul lemnos la fața locului. În aceste condiţii, sâmbătă, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, împreună cu lucrători Ocolului Silvic Moldovița și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au procedat la inventarierea masei lemnoase aflată pe marginea drumului forestier Paltin, rezultând cantitatea de 27,159 m.c. lemn rotund de foc de esență rășinoase. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, cu amendă în valoare de 5.000 lei, confiscarea masei lemnoase în valoare de 2.172 lei, ce a fost predată pădurarului de canton, iar ca măsură complementară, indisponibilizarea autoutilitarei și a remorcii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava