MOPAN Suceava

Cea de-a VII-a ediție a Memorialului ”Mihai Mironiuc” care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în sala LPS din Suceava s-a încheiat cu victoria echipei Dinamo București. Formația din capital a avut același număr de puncte ca și HC Vaslui și CSU Suceava, dar golaveraj mai bun. Pe ultimul loc s-a situat CSM Călărași.
Gruparea suceveană a realizat un bilanț de două victorii și o înfrângere în acest turneu arătând reale posibilități. Formația CSU Suceava a câștigat partida cu HC Vaslui cu 30-29, pe cea cu CSM Călărași cu 30-24 și a cedat în fața echipei Dinamo cu 20-26. Fără Burlacu, accidentat și Sandu Mihai la naționala universitară a României, CSU Suceava s-a descurcat mai mult decât onorabil în fața unor grupări de forță. Dacă menționăm doar faptul că la Dinamo s-au făcut investiții masive în aducerea unor jucători străini ca Ragot sau Diaw, la HC Vaslui evoluează legendarul Sandu Iacob, Stan și Pralea, iar la CSM Călărași joacă Șania, Gavriloaia, Iulian Andrei, Mitrea și Șoldănescu, atunci putem realiza puțin rezultatul sucevenilor. Totuși, cum partidele oficiale au cu totul alte coordinate decât cele amicable, rămâne de văzut cum va rezista CSU Suceava sub presiune.
Oricum, după trei meciuri disputate în compania a trei echipe de calibru în Liga Națională se poate spune că portarul Vasile Tcaciuc, confirmă jocul bun din sezonul trecut și revine cu succes în poarta sucevenilor, Bursuc nu și-a pierdut explozia în braț, la fel ca și Târzioru și Petrea, iar nou veniții Trivkovic și Popovici au demonstrate că au valoare. Cea mai aplaudată apariție a fost cea a lui Trivkovic, un inter sârb de braț stâng cu o aruncare de excepție.
Cel mai emoționant moment al Memorialului” Mihai Mironiuc” s-a consumat în a doua zi a competiției când, câțiva dintre foștii colegi de echipă și prieteni ai regretatului Mihai Mironiuc, alături de jucători, antrenori și spectatorii prezenți, au ținut un moment de reculegere în memoria fostului mare handbalist al Sucevei și al Minaurului din Baia Mare. Mai mult, fostul coleg și prieten de la Minaur băimăreanul Ioan Băban a ținut un discurs în memoria lui Mihai Mironiuc în care a prezentat pe scurt activitatea handbalistului sucevean.
Prima ediție a Memorialului „Mihai Mironiuc” a fost organizată în anul 2005, la Baia Mare, atunci când colegii săi au sărbătorit 30 de ani de la terminarea facultății, iar mai apoi inițiativa a fost preluată de oficialii echipei universitare a Sucevei, în acest an organizându-se ediția cu numărul șapte.
Pentru CSU Suceava mai urmează turnee puternice la Vaslui și Bacău, omogenizarea lotului fiind principal grijă a antrenorilor Petru Ghervan și Răzvan Bernicu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava