Concert pascal
MOPAN Suceava

Clinicco este singurul spital din Europa de Est care efectuează aceste implanturi.

20 de pacienți suferind de insuficiență cardiacă au primit implanturi de dispozitive de modulare a contractilității cardiace (CCM) la Spitalul de cardiologie Clinicco Brașov. În ultimii ani, această metodă unică și revoluționară este folosită în mod curent la Clinicco, iar concluziile trase în urma implantării celor 20 pacienți sunt foarte îmbucurătoare: majoritatea covârșitoare și-au îmbunătățit spectaculos starea de sănătate.

Insuficiența cardiacă este o boală evolutivă și are o mortalitate mai mare decât cancerul. Adesea, pacienții nu au simptome, se estimează că în România 9 din 10 bolnavi nu știu că suferă de această boală. De altfel, orice boală cardiacă poate duce la insuficiență cardiacă.

“Ce avem le îndemână, medicația, poate reduce evoluția bolii, dar nu o poate opri, curba va fi în continuare descedentă. Există defribrilatoare pentru stopurile cardiace, dar pentru insuficiența cardiacă nu sunt prea multe metode. În ultimii ani, însă, au început să se folosească sistemele de modulare a contractilității cardiace. E vorba de un mic dispozitiv asemănător cu stimulatoarele cardiace, singurul cunoscut care poate crește forța inimii. În Europa de Est suntem singurii care efectuăm aceste implanturi”, spune dr. Sorin Micu, medic primar cardiolog, doctor în științe medicale, șef secție Electrofiziologie și dispozitive implantabile.

Concluziile sunt foarte îmbucurătoare.

“Unul dintre cele mai spectaculoase cazuri este cel al unui pacient de 59 de ani, cu infarct miocardic acut, primise bypass aortocoronarian, cu evoluție nefavorabilă, motiv pentru care a primit defribrilator cardiac pentru a-l păzi de stopul cardiac. În ciuda tuturor acestor măsuri terapeutice, evoluția insuficienței cardiace s-a agravat, a fost nevoie de upgradarea  defribrilatorului la varianta cu resincronizare și terapia medicamentoasă maximală cunoscută în lume. Cu toate acestea, evoluția a rămas staționară, practic capacitatea cardiacă oscila între 20-25 la sută. În această situație, a ajuns la noi și i-am propus implantul sistemului de contractilitate cardiacă.  După implant, într-un an, spre marea noastră surprindere și bucurie, performanța inimii s-a dublat, 40% fracție de ejecție, plus ameliorarea stării generale, acuzele pacientului au dispărut. E important pentru pacienții suferinzi de insuficiență cardiacă acută să știe că acum există această armă terapeutică redutabilă la îndemână, care le poate salva și îmbunătăți foarte mult viețile”, declară dr. Sorin Micu, medic primar cardiolog, doctor în științe medicale, șef secție Electrofiziologie și dispozitive implantabile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava