MOPAN Suceava

Creșterea prețurilor la utilități- energie electrică și gaz metan și raportul dintre Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și companiile furnizoare de utilități, a fost unul dintre subiectele fierbinți abordate vineri în ședința Consiliului Național al PSD de la Sucevița. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că o dată ce s-a constituit comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE, aceasta a și mărit prețurile la energie și gaze.

”Prețurile sunt mărite prin acceptarea includerii în preț a unor pierderi nejustificate ale distribuitorului de energie”, a susținut Dragnea și și-a argumentat spusele cu enumerarea pierderilor acceptate înregistrate de această categorie de furnizori în alte state: Olanda- 4%, Germania – 5%, Italia – 7%, Franța – 8%, Finlanda – 3% și România – 17%, cel mai mare procent. Sursa informațiilor a fost harta Eurostat.  Liviu Dragnea a declarat că din ancheta pe care o va efectua comisia parlamentară la ANRE se pot afla justificările pentru mărirea prețurilor la energie și la gaze în ultimii ani.

”Decizia de a constitui această comisie de anchetă la ANRE este foarte importantă, ca să vedem și noi cum s-au mărit prețurile în ultimii ani de către ANRE și ce fundamentări au stat, în afară de interesul imediat al unor companii care furnizează energie electrică. Să vedem care sunt justificările. Nu este în regulă ca prețurile la energie și gaz să se mărească din pixul celor de la ANRE”, a mai spus președintele PSD.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava