Concert pascal
MOPAN Suceava
  • Proiectul continua parteneriatul traditional dintre Fundatia Vodafone Romania si Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau si se va adresa batranilor din comunele Stanisesti si Motoseni
  •  Peste 120 de varstnici vor beneficia timp de un an de servicii de ingrijire si asistenta la domiciliu oferite de o echipa de 10 ingrijitoare si doi asistenti sociali

Fundatia Vodafone Romania si Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau anunta lansarea unui nou proiect care continua parteneriatul pentru  sustinerea programelor socio-medicale pentru varstnici. Proiectul ”Dreptul la o batranete decenta”, are ca beneficiari persoane in varsta din comunele Motoseni si Stanisesti. Proiectul isi propune sa ofere servicii de ingrijire la domiciliu si de transport gratuit in interes medical persoanelor varstnice din cele doua comune ale judetului Bacau, aflate in suferinta si care au nevoie de sprijin. Proiectul a demarat in luna iunie si se va desfasura pe parcursul unui an, iar Fundatia Vodafone Romania este principalul finantator, cu o investitie de 41.400 euro. Celelalte surse de sustinere financiara a proiectului vin din partea Consiliilor Locale ale celor doua comune, iar Fundatia de Sprijin Comuinitar va contribui cu o parte din fondurile stranse in cadrul Galei Premiilor Comunitatii Bacauane. Valoarea totala a proiectului este de  70.700 euro.

„Consideram ca ingrijirea la domiciliu pentru persoane varstnice este un serviciu necesar care ar trebui sa existe in orice comunitate din Romania. Populatia se afla intr-un proces de  imbatranire accelerata si nu mai exista spiritul traditional de ingrijire a celui batran si bolnav. Acest serviciu trebuie planificat strategic si sustinut financiar cu precadere in comunitati rurale sarace unde capacitatea autoritatilor locale de a derula astfel de proiecte este foarte scazuta. Parteneriatul pe termen lung dezvoltat de FSC cu Fundatia Vodafone Romania pentru sustinerea serviciilor adresate acestor categorii este un exemplu de buna practica ce ar putea fi replicat, la o scara mai mica sau mai mare, in orice comunitate rurala din Romania,” a spus Gabriela Achihai, presedinte Fundatia de Sprijin Comunitar.

 „Continuam sa sustinem financiar Fundatia de Sprijin Comunitar si suntem increzatori ca prin acest proiect oferim o sansa la o viata demna batranilor singuri si izolati care au nevoie de ajutorul nostru. Parteneriatul cu FSC dureaza de 9  ani si ne permite sa ajungem in comunitati izolate din mediul rural, sa implementam proiecte in domeniul sanatatii si educatiei si sa oferim o sansa persoanelor defavorizate” , a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Beneficiarii proiectului sunt persoane varstnice din comunele Stanisesti si Motoseni, care sufera de diverse grade de imobilitate, datorita unor afectiuni medicale sau care au ramas fara nici un sprijin si au nevoie atat de suport social si material, cat si de  consiliere si socializare.

Serviciile oferite prin acest proiect vor imbunatati semnificativ starea medicala si sociala a beneficiarilor si le va asigura o batranete in limitele decentei. Aproximativ 120-150 de batrani din comunele Stanisesti si Motoseni vor beneficia de ingrijiri de baza, asigurate de ingrijitori la domiciliu (igiena generala si personala, supravegherea starii generale, menaj, curatenie, cumparaturi, facut focul, mici reparatii in locuinta, socializare) si ingrijiri medicale (nursing), asigurate de asistentele medicale de la cabinetele medicale de familie comunale, colaboratoare in cadrul proiectului. De asemenea, varstnicii vor beneficia de servicii de asistenta sociala, consiliere si advocacy, asigurate de asistenti sociali.

Problemele si nevoile persoanelor varstnice, vor fi promovate in cadrul proiectului prin realizarea a doua campanii publice de voluntariat in care atat voluntari ai Fundatiei Vodafone Romania, cat si alti voluntari din Bacau vor pregati pachete de Craciun si de Paste pentru beneficiarii proiectului.

Echipa de ingrijitoare implicata in acest proiect are o experienta de mai multi ani in acordarea serviciilor de ingrijire la domiciliu si este foarte apreciata de batranii care beneficiaza de aceste servicii. Cu ajutorul FSC, persoanele din aceste echipe s-au calificat in meseria de ingrijitor la domiciliu si au fost angajate in cadrul organizatiei, dar desfasoara si ore de voluntariat in timpul liber.

 Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distinct si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

 

Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau (FSC) este una dintre cele mai mari si mai bine organizate ONG-uri din Romania, ce isi desfasoara activitatea intr-o zona cu mari probleme sociale, regiunea estica a Judetului Bacău. Princele opt proiecte derulate la ora actuala, venim in sprijinul celor mai defavorizate categorii ale comunitatii: batrani si bolnavi in faze terminale, copii si familii defavorizate, comunitati rurale izolate.

Avand la ora actuala un număr de 130 de angajati, aproximativ 200 de voluntari, 8 centre educationale pentru copii si un centru de zi pentru varstnici, 11 echipe de ingrijire la domiciliu, F.S.C. se bucura de recunoastere nationala si international avand parteneri institutionali din Marea Britanie, Norvegia, Elvetia, Germania, Italia. Proiectele FSC au strans 25 de premii nationale sau international si recunoastere in cadrul principalelor Gale si evenimente nationale ce promoveaza responsabilitatea sociala si excelenta in domeniul O.N.G.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava