MOPAN Suceava

Comunicat:

Am pierdut un OM…și e liniște…atât de liniște de parcă n-ar fi fost niciodată aici, cu noi…Si domnul profesor nu mai spune nimic. Nu-l mai auzim pe holurile școlii, nici în sala de sport, nici pe teren…fluierul său a amuțit pentru totdeauna. Și tace. Începând de astăzi, domnul profesor Vasile Sofron s-a “pensionat anticipat”, părăsind o viață, lăsând în urmă o familie de care era atât de mândru, două fete și o soție pe care le-a iubit nespus de mult, o carieră lungă și frumoasă care n-a mai continuat și despre care stăm și ne întrebăm , de ce s-o fi terminat atât de brusc și nefiresc de simplu, atât de stupid?!

Domnul profesor Vasile Sofron s-a născut pe 10 ianuarie 1956 în comuna Borca, județul Neamț, într-o familie modestă de oameni muncitori. A mai avut doi frați și o soră.

A absolvit Academia Națională de Educație Fizică și Sport, București în anul 1979, având studii de specializate atât pe judo (1979) cât și pe handbal (1994). Și-a început cariera didactică la Școala Specială Pașcani, ca și profesor de gimnastică recuperatorie, iar din anul 1983 a venit la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, unde, în perioada 1999-2017 a ocupat și funcția de director adjunct. A fost cu noi timp de 35 de ani…

A fost metodist al ISJ Iași și responsabil de cercuri metodice pe zona Pașcani.

Ca și antrenor, a avut rezultate deosebite în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, cu echipa de handbal-fete a colegiului, atât la nivel județean cât și național.

Noi, cei care mai rămânem o perioadă pe aici, îi urăm drum bun către lumină și-i dedicăm un citat scris de Nicolae Iorga, pe care domnul profesor îl prețuia foarte mult: “Întunericul nu se luptă cu lumina, el piere în calea ei.”

Profesor Iuliana Gordin

Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava