Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada minivacanţei de revelion, respectiv între 29.12.2017 – 03.01.2018, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, pe spaţii restrânse fiind anunţate precipitaţii, predominant sub formă de ploaie, dar şi condiţii de formare a poleiului. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, reprezentată prin cele 9 SDN-uri, are asigurat atât necesarul de resurse umane, cât şi materialele antiderapante şi utilajele pentru asigurarea permanenţei în activitatea de deszăpezire pentru cei 3.275 de km de drumuri naţionale aflaţi în administrare.

În bazele de deszăpezire din Moldova sunt pregătite de intervenţie 75 autoutilaje de deszăpezire proprii şi 343 de autoutilaje închiriate, conform contractelor. De asemenea, avem asigurat stocul de material antiderapant necesar, respectiv 28.000 de tone de sare, 375 tone clorură de calciu şi 75 tone produs ecologic, pentru combaterea formării poleiului şi a gheţuşului. Toate acestea ne dau siguranţa că putem interveni în orice moment pentru asigurarea unui carosabil curat şi sigur pentru participanţii la trafic.

În perioada menţionată, la nivelul DRDP Iaşi este instituit serviciul de permanenţă, pentru preluarea în timp real a informaţiilor din teren şi intervenţia operativă a echipelor noastre, conform normativelor în vigoare.

Deşi prognoza meteo pentru perioada Revelionului nu se anunţă una nefavorabilă, vă avertizăm că partea carosabilă a podurilor şi pasajelor este predispusă la producerea fenomenului de  îngheţ, favorizând apariţia unor capcane şi pierderea controlului autoturismului. De aceea, vă recomandăm să acordaţi o atenţie sporită când circulaţi pe poduri şi pasaje, să nu efectuaţi manevre bruşte la depăşirea unor situaţii critice.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage amenzi drastice, cuprinse între 1.305 lei şi 2.900 de lei.

“Drumarii români au demonstrat că înainte de toate este mai important să asigure circulaţia în condiţii de siguranţă pentru toţi utilizatorii reţelei de drumuri şi după aceea să-şi ofere şi clipe de sărbătoare. La cumpăna dintre ani, echipa de conducere, colaboratorii şi întregul colectiv al DRDP Iaşi  vă transmit să aveţi încredere că vom depune toate eforturile pentru a asigura împlinirea cerinţelor actuale, oferind utilizatorilor condiţii mai bune pe drumuri modernizate. Am realizat în ultimii doi ani  programe ambiţioase privind calitatea drumurilor naţionale din Moldova, ceea ce ne situează pe primul loc în România. Proiectele pentru perioada 2018 – 2020 vor contribui la modernizarea şi dezvoltarea reţelei rutiere din Moldova, având certitudinea asigurării resurselor materiale şi financiare. Profităm de ocazie să vă urăm tuturor românilor  drumuri bune şi un călduros La multi ani!”, a declarat ing. Ovidiu-Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iaşi.  ”

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale din regiunea Moldovei pot fi obţinute direct de la Dispeceratul DRDP Iaşi – tel. 0232/213168, de la Dispeceratul CNAIR S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile web www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale. Informaţii suplimentare pot fi accesate pe https://www.facebook.com/cnadnr/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava