MOPAN Suceava

Goodwill Consulting, cea mai mare firmă de consultanță în fonduri europene din România, organizează, în perioada 1-5 octombrie, Business breakfast, dedicat antreprenorilor, în toate regiunile din țară. În cadrul acestor întâlniri, participanților li se vor prezenta toate informațiile legate de linia de finanțare „POR 2.2” și vor avea ocazia să cunoască și alți antreprenori. Pe lângă asta, participanții vor putea discuta toate ideile pe care le au cu consultanții companiei. Participarea la aceste evenimente este gratuită, dar condiționată de înscriere. (Mai jos, găsiți link-ul spre formularul de înscriere.)

Tema și background

Uniunea Europeană și Guvernul României sprijină firmele românești să se dezvolte oferindu-le finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii – Prioritatea de Investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor. Linia de finanțare se află în pregătire, lansarea fiind estimată în cursul anului curent.

Informații generale

  • Apelul de proiecte va fi deschis în toate regiunile, cu excepția regiunii București-Ilfov. Societățile din regiunea București-Ilfov pot depune proiecte în celelalte regiuni;
  • Sunt eligibile toate întreprinderile care înregistrează în anul anterior depunerii cererii de finanțare între 3 și 249 de angajați;
  • Sunt eligibile toate întreprinderile care înregistrează în anul anterior depunerii cererii de finanțare profit din exploatare și capitaluri proprii pozitive;
  • Firmele eligibile pot solicita finanțare între 200.000 și 1.000.000 de euro cu o intensitate maximă a finanțării de 70%.

Finanțarea nerambursabilă poate fi investită în:

  • construcția de hale de producție, clădiri, birouri sau spații de lucru
  • achiziționarea echipamentelor technologice (linii de producție) și/sau a utilajelor
  • achiziționarea de echipamente informatice și/sau mobilier
  • achiziționarea de brevete, licențe, programe informatice sau instrumente de comercializare on-line
  • energie regenerabilă
  • certificarea/recertificarea produselor, serviciilor, proceselor
  • activități de internaționalizare (ex. Participare la târguri, expoziții)

Apelul 2016-2017 și apelul 2018-2019

Acest proiect de finanțare s-a bucurat de o mare popularitate în rândul firmelor în sesiunea precedentă. În cele șase luni în care erau acceptate cereri de finanțare, în toate regiunile au fost depuse peste 1200 de proiecte. Din aceste aplicații, circa jumătate au fost contractate și își vor duce la bun sfârșit proiectele. Din cauza faptului că nu toate liniile de finanțare au performat la fel de bine ca și Programul Operațional Regional – Prioritatea de Investiții 2.2, Comitetul de Monitorizare a Programului, a decis realocarea unor sume de bani consistente, de pe liniile mai puțin performante, pe această prioritate de investiții și, astfel a creat premisele apelului din 2018.

Apelul din 2018 a fost anunțat în cursul lunii septembrie în mod oficial de secretarul de stat din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Mihaela Toader. Alocarea financiară inițială se estimează să depășească 100 de milioane de EUR. Odată cu acest anunț a pornit și numărătoarea inversă pentru firmele care doresc să elaboreze documentația necesară proiectului și să obțină finanțare nerambursabilă în cadrul acestui apel. Un prim pas în obținerea finanțării este participarea la conferința gratuită organizată de Goodwill Consulting despre această linie de finanțare.

Mai multe detalii despre business breakfast:  https://www.facebook.com/events/1015224468648044/

Drumul către 1.000.000 EUR finanțare europeană. Conferințe în toată țara, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava