MOPAN Suceava

Prefectul Constantin Harasim a declarat luni că instituţiile statului şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă acţionează deja în toate localităţile afectate de inundaţiile de la finalul săptămânii trecute. Constantin Harasim a spus că după ploile abundente din ultimele zile s-a dispus realizarea unei monitorizări permanente la iazul de decantare Tărnicioara, de către SC Conversmin SA, ISU Suceava şi SGA Suceava. Harasim a arătat că împreună cu reprezentanţii acestor instituţii s-a deplasat la faţa locului, precizând că în momentul de faţă nu există nici un pericol. „Am fost la iazul de steril de la Tărnicioara unde s-a făcut o curăţare a gurilor de preluare a apelor de pe versant care subtraversează corpul iazului. Cei de la ISU şi Conversmin SA, dar şi cu cei de la Conbucovina şi Apele Române au curăţat aceste guri de preluare a apelor, fiind scoase nu mai puţin de 5 – 6 tone de crengi şi material lemnos, toate aduse de viitură”, a spus prefectul, care a adăugat că zona a rămas sub monitorizare pentru prevenirea eventualelor probleme.
Pe de altă parte, el a precizat că a solicitat tuturor primăriilor localităţilor afectate de inundaţii să intervină să efectueze lucrările de degajare a cursurilor de apă şi a drumurilor şi căilor de acces de materialelor aduse de viituri, iar în zonele în care problemele nu pot fi rezolvate pe plan local să solicite ajutor din partea altor instituţii ale statului.
Constantin Harasim a spus că luni, peste 1.000 de locuinţe din judeţ nu erau alimentate cu energie electrică, însă echipele de intervenţie se aflau în toate zonele afectate pentru remedierea acestor probleme.

Harasim a adăugat că drumul naţional 17A a fost blocat în zona Ciumârna – Vatra Moldoviţei timp de mai multe ore. Circulaţia rutieră a fost blocată pe DN 17 A pe o porţiune de circa cinci kilometri, începând de luni dimineaţă, din cauza aluviunilor ajunse pe carosabil, dar şi din cauză că un podeţ de deviere a traficului a fost slăbit de forţa apelor, fiind necesară intervenţia drumarilor pentru refacerea imediată a lui. Traficul rutier pe DN 17 A a fost reluat luni, în jurul orei 15:00, pe un singur fir.

Potrivit prefectului, traficul rutier a fost blocat în noaptea de duminică spre luni, între orele 2:00 şi 5:00, pe DN 17, în zona Haju din comuna Iacobeni, acolo unde carosabilul a fost acoperit de pietrele căzute de pe versanţi.
Prefectul Constantin Harasim a făcut un apel către primarii din localităţile afectate să întocmească şi să trimită imediat rapoartele operative cu pagubele produse la nivelul localităţii, astfel ca, ulterior, comisiile să se deplaseze pentru evaluarea pagubelor. El a solicitat ca primarii să intervină imediat pentru a veni în ajutorul populaţiei şi să dispună măsuri pentru readucerea în stare de funcţionare a infrastructurii afectate. Constantin Harasim a mai spus că astăzi, în toate localităţile localităţile afectate  au intervenit comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, reprezentanţi ISU Suceava şi ai SGA Suceava, iar funcţie de amploarea pagubelor produse sunt pregătiţi să intervină jandarmii şi silvicultorii.

Drumuri naţionale blocate şi peste 1000 de locuinţe rămase fără curent electric în urma inundaţiilor din judeţ, 6.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava