Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipele DRDP Iași acționează în această perioadă 24 de ore din 24 pe drumurile naționale din aria de competență, pentru ca turiștii și restul participanților la trafic să poată circula în bune condiții la întoarcerea din minivacanța de Ziua Națională.

Astfel, pe fondul vremii nefavorabile determinate de ploi și ninsori, la nivelul secțiilor de drumuri naționale și districtelor DRDP Iași, în intervalul cuprins între 02 decembrie, ora 17:00 – 03 decembrie 2017, ora 05:30, s-a intervenit cu 99 de autoutilaje de deszăpezire și s-au răspândit 437,2 tone de material antiderapant (sare și clorură de calciu). Cele mai afectate au fost zonele de munte de pe raza SDN Suceava, Piatra Neamț și Câmpulung Moldovenesc, dar și drumurile de pe raza județului Botoșani, unde s-a acționat cu un număr total de 66 de autoutilaje și s-au răspândit 367 tone de material antiderapant. De asemenea, conform normativelor dictate de condițiile meteo, s-a intervenit și în județele Bacău și Iași, cu un număr de 20, respectiv 13 autoutilaje, fiind răspândite în total 72 de tone de material antiderapant.

Urmare a intervenției drumarilor, la momentul de față, carosabilul din toate județele Moldovei este circulabil, la „negru”, fără risc de blocaj din cauza precipitațiilor.

Cu toate acestea, DRDP Iași reia avertismentul către șoferi de a circula cu atenție pe drumurile publice, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă și cu informarea prealabilă cu privire la condițiile meteo, pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite. La acest moment, ninsori moderate se mai înregistrează în județele Suceava și Neamț, însă, potrivit meteorologilor, la munte și în nordul Moldovei se va depune strat nou de zăpadă, cu risc izolat de formare a poleiului.

La fel ca pe întreaga perioadă a minivacanței de Ziua Națională, la nivelul DRDP Iași a fost instituit un serviciu de permanență pentru monitorizarea stării drumurilor naționale și intervenției cu utilaje și material antiderapant. În acest sens, menționăm că în bazele de deszăpezire din Moldova există 87 autoutilaje de deszăpezire proprii și 342 autoutilaje închiriate, care sunt pregătite în orice moment de intervenție. De asemenea, avem asigurate stocurile de material antiderapant, respectiv peste 30.000 de tone de sare și peste 300 tone clorură de calciu.

Pentru informații despre starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților prin dispeceratul său – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea drumurilor pot fi obținute de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale. Informații suplimentare puteți accesa și pe https://www.facebook.com/cnadnr/.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava