Concert pascal
MOPAN Suceava

Direcția de Sănăte Publică Suceava a solicitat Primăriilor din județ să intensifice acțiunile de dezinsecție, deoarece, în momentul actual, condițiile meteo sunt deosebit de favorabile dezvoltării țînțarilor. Solicitarea vine și avînd în vedere că, în anii anteriori, au fost înregistrate numeroase cazuri de infecție cu virus West Nile în mai multe județe din țară.

DSP a atras atenția autorităților locale că substanțele chimice utilizate pentru combaterea țînțarilor trebuie să fie active și pentru specia Aedes albopictus și că acțiunile de dezinsecție trebuie să se desfășoare în zonele cunoscute a fi locuri de înmulțire a țânțarilor: parcuri, cimitire, lacuri, etc., inclusiv depozite de anvelope și zone unde staționeaza TIR-uri, dar și în jurul Spitalelor de Boli Infecțioase unde pot fi internate cazuri de boli transmise prin vectori.

Măsurile care previn transmiterea prin intermediul înţepăturii de ţânţar sunt: utilizarea substanţelor anti ţânţari (conform indicațiilor de pe eticheta lor); purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi de pantaloni lungi, în special în orele de maximă activitate a ţânţarilor, plase contra ţânţarilor sau aer condiţionat în camera unde dormim.

DSP cere Primăriilor să intensifice măsurile pentru combaterea țânțarilor, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava