Concert pascal
MOPAN Suceava

Direcția de Sănătate Publică Suceava a primit 2390 de doze de vaccin antirujeolic. Acestea sunt distribuite medicilor de familie și sunt folosite pentru imunizarea copiilor de 12 luni și 5 ani. Ministrul Sănătății a anunțat că România are asigurat stocul de vaccin împotriva rujeolei pentru acest an.

Vaccinul ROR oferă protecție împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului, iar vîrsta recomandată pentru efectuarea acestui vaccin este la 12 luni și la 5 ani.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, la Fălticeni, că în întreaga țară au fost transmise 109 000 de doze de vaccin ROR, iar alte 10.0000 de doze urmează să fie achiziţionate. ”Noi am făcut apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii să mobilizeze resurse de vaccin în România, pentru că epidemia de rujeolă nu este o epidemie doar a României. Ştim foarte bine, epidemia nu are graniţe, nu stă la frontieră să-şi prezinte paşaportul. Rujeola poate trece şi în ţările vecine, motiv pentru care s-au mobilizat şi au mobilizat stocuri alocate altor ţări europene pe care le-au adus spre România. Noi, în momentul de faţă, suntem în procedură să le achiziţionăm”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Florian Bodog a mai anunţat că a fost constituit un comitet interministerial, pe care îl coordonează, şi care va analiza toate modificările legislative şi toate procedurile, astfel încât să nu se mai ajungă într-o asemenea situaţie. „S-a ajuns la această situaţie datorită faptului că în anii trecuţi nu s-au făcut contracte pe termen lung. Noi, toate contractele pe care le facem, le facem pe o perioadă de patru ani, cu specificarea foarte clară contractuală a cantităţilor, aşa încât firmele să ştie că pentru România, în 2018, trebuie să producem 400 000 de doze sau 500 000 de doze”, a precizat Bodog. “Aceste stocuri au rolul de a asigura România, copiii din România, că în situaţii de epidemie, Doamne fereşte, suntem pregătiţi să acţionăm”, a spus ministrul Sănătății. Acesta a anunțat că România are asigurat stocul de vaccin împotriva rujeolei pentru acest an.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava