Concert pascal
MOPAN Suceava

Direcția de Sănătate Publică Suceava a primit 756 de doze de vaccin antigripal reprezentând o primă tranșă, a anunțat șefa instituției dr. Cătălina Zorescu.  Acestea sunt destinate următoarelor categorii de populație:

– Pacienți cu boli cronice spitalizați în unitățile medicale în scopul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale datorate contactării infecției prin gripă.

– Pacienți cu afecțiuni cronice din spitalele/secțiile de boli cronice.

– Personalul medico-sanitar din  secțiile de ATI și neonatologie.

– Personalul medico-sanitar care activează în serviciul de ambulanță și fac parte din echipajele de intervenție de pe ambulanțe.

Dozele vor fi distibuite cu prioritate personalului medico-sanitar din sectoarele cu risc și Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Începând cu a doua jumătate a lunii noiembrie va fi livrată a doua și a treia tranșă de vaccin antigripal din cantitatea totală de 1.000.000 de doze achiziționate de Ministerul Sănătății. Vaccinul urmează a fi distribuit medicilor de familie din județul Suceava. Dozele vor fi destinate următoarelor categorii de populație:

– persoane cu vârsta între 6 luni și 64 de ani cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm bronșic și persoanele cu infecție HIV

– femeile gravide.

– personalul medico-sanitar și auxiliar din unitășile sanitare care prin natura activitășii vine în contact respirator cu pacienții sau cu asistații.

– persoanele rezidente în instituții de asistență socială precum și persoanele care  acordă asistență medico-socială și îngrijiri la domiciliul personelor cu risc crescut.

– persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste această vârstă.

DSP a solicitat  Ministerului Sănătății repartizararea a 55.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2017-2018.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava