Concert pascal
MOPAN Suceava

Noua Casă Polonă din satul Pleşa, comuna Mănăstirea Humorului investiţie realizată din fondurile  Uniunii Polonezilor din România va fi inaugurată duminică, 27 iulie. Deputatul polonezilor din Parlamentul României, Ghervazen Longher, a declarat că noua Casă Polonă „va fi locul în care comunitatea poloneză va putea cultiva valorile transmise de înaintaşi – limbă, tradiţii, cultură, care, în final, vor duce la păstrarea identităţii naţionale”.

Tot duminică se vor sărbători 110 ani de la consacrarea bisericii din localitate cu hramul „Sfânta Ana”. Membrii comunităţii locale dar şi oaspeţii sunt aşteptaţi la Sfânta Liturghie după care vor avea parte de un program artistic pus în scenă de formaţii din zonă.

Manifestările de la Pleşa vin la o săptămână după cele de la Soloneţu Nou unde a fost inaugurată noua Casă Polonă investiție de un milion de euro finanțată integral de statul polonez. Evenimentul a avut loc în prezența episcopului romano catolic Petru Gherghel, care conduce Diaceza de Iași, a deputatului Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, a consulului Ambasadei Poloniei la București, Pawel Bogdziewicz și a primarului comunei Cacica, Elena Boloca. La tăierea panglicii inaugurale au participat și oficialitățile județene prefectul Florin Sinescu respectiv președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor. La Solonețu Nou s-au sărbătorit 180 de ani de la întemeierea localității de către muntenii polonezi și 90 de ani de la înființarea parohiei romano catolice.

Duminică va fi inaugurată noua Casă Polonă din satul Pleşa, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava