MOPAN Suceava

Un impresionant sobor de înalte fețe bisericești va oficia sfințirea Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din Berchișești. Primarul comunei, Violeța Țăran, a precizat că sfințirea bisericii va avea loc duminică 5 septembrie , începând cu ora 8:00.

La ceremonia religioasă vor participa Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un impresionant sobor de fețe bisericești din tot județul Suceava.

„Pentru credincioșii noștri, un moment deosebit va fi procesiunea de trecere prin Sfântul Altar, ce va avea loc în finalul slujbei de sfințire.

Îl felicit pe părintele Ionel Coca, păstorul bisericii Sfântul Ierarh Nicolae, pentru eforturile de care a dat dovadă în pregătirea acestui eveniment deosebit pentru comunitatea din Berchișești și sunt sigură că vom avea o manifestare de înaltă ținută”, a spus Violeta Țăran. Ea a arătată că încă din timpul lui Ștefan cel Mare, pe teritoriul comunei Berchișești se afla o mănăstire, Mănăstirea Muncelului, care era sub stăpânirea Mănăstirii Moldovița.

Prima biserică din satul Berchișești a fost construită în anul 1776. În anul 1826 lăcașul de cult a căzut pradă unui incendiu și a ars până la temelie. Între anii 1845-1847, biserica a fost construită din nou.

Actualul lăcaș de cult s-a ridicat la începutul secolului al 19-lea, pe un teritoriu situat în centrul comunei, dăruit de familia Popovici.

În urma unor lucrări de consolidare, în anul 2005 biserica a fost resfințită de Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, pe atunci Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

„Îmi exprim încrederea că bunul Dumnezeu ne va oferi o zi frumoasă și însorită, pentru a onora așa cum se cuvine această sărbătoare binecuvântată”, a mai spus primarul din Berchișești.

Duminică va fi sfințită Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din comuna Berchișești, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava